x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Fostul "bosquetar" se face doctor stomatolog

Fostul "bosquetar" se face doctor stomatolog

18 Noi 2004   •   00:00

OCUPATIE - Tobosarul care a plecat de la Bosquito este student la Medicina Dentara

Au trecut mai bine de doi ani de cand Darius Neagu a parasit trupa Bosquito. Dupa "divort", tobosarul a cantat cu doua trupe, stiluri diferite, de la jazz pana la country.
ROXANA I. ANCUTA

REVENIRE. Darius Neagu nu este doar un tobosar ci si liderul formatiei sale, Vox
Din pacate, in Romania se castiga numai din muzica "usoara". "Dupa cum se stie, cu jazz-ul, la noi, nu prea-ti poti umple stomacul. Prin urmare, am renuntat, dar, imediat dupa aceea, i-am gasit pe baietii de la Menuett, care sunt tot din Brasov, ca si mine, si am decis sa facem o noua trupa." Asa s-a nascut Vox. Darius si baietii Menuett au muncit cateva luni bune si au reusit, de curand, sa termine albumul lor de debut: "Steaua Nordului", denumit astfel dupa o piesa inclusa pe materialul muzical. "Initial s-a numit «Diamantul Nordului», exact ca a lui Eminescu, dar versurile marelui poet nu se potriveau pe ritmurile usor celtice ale cantecului si am decis sa le schimbam. Stilul este un amalgam de pop, rock, funck si etno, as putea spune. Influentele etno sunt date de acordurile viorii, unul din instrumentele pe care le avem."

LIBERTATE. De cand s-au mutat cu totii in Bucuresti, adica de vreo patru luni, baietii de la Vox au si un videoclip, difuzat pe posturile muzicale. Se prea poate ca viitorul sa le aduca celebritatea pe care o cunosc acum "bosquetarii", fostii colegi de trupa ai lui Darius. Prevazator din fire, tobosarul s-a gandit ca ar fi mai sigur sa stie mai multe meserii. Asa ca s-a inscris la facultate. La 35 de ani este student in anul I la Medicina Dentara, "Titu Maiorescu". "Cand eram mai mititel, as fi vrut sa dau la Medicina, pentru chirurgie. Dar nu am apucat, pentru ca dupa ce am terminat liceul am simtit o dorinta mare de a fi liber. Voiam sa traiesc, sa fac ce ma taia capul. La un moment dat, realizezi ca vrei sa faci mai multe si asa am ales medicina dentara. Este o meserie cautata, dar si imi place foarte mult, deoarece presupune multa migala si indemanare. Imi place sa finisez lucrurile marunte." Cu un program de la 8:00 si pana la 16:00, uneori nu mai are timp pentru repetitii. Dar, pana la urma, reuseste sa le impace pe toate.

INTALNIRE

"Dupa o colaborare de trei ani cu Bosquito, am renuntat la formatie in favoarea lansarii unui proiect personal. Asa i-am cunoscut pe baietii de la Menuett. Cu fostii mei colegi, nu m-am mai intalnit. Solomon a venit o singura data la un concert pe care l-am avut intr-un bar din Bucuresti. Acolo am cantat ca invitati speciali ai lui Mircea Vintila si ai trupei Brambura" - Darius Neagu

ATENTIE, POLITIA!
Lansarea albumului "Steaua Nordului" a avut loc intr-un bar din Brasov, acum o luna. Nimeni n-ar fi sperat ca la petrecere sa fie prezenti si oamenii legii. "Nu ma asteptam sa iasa atat de bine. Au venit si politistii. Nu ca i-am fi invitat noi, ci pentru ca au primit reclamatii din partea locatarilor din zona barului unde am tinut concertul. Cantam foarte tare si era galagie multa. Patronul nu s-a lasat intimidat si i-a poftit afara de cateva ori, spunandu-le: «Baieti, mie-mi place muzica lor. Imi pare rau, ar fi mai bine sa plecati»", ne-a declarat mandru liderul formatiei Vox. In Capitala, brasovenii se vor lansa pana la sfarsitul anului.
ASTEPTARE
Gestul lui Darius, acela de a parasi o trupa in plin succes muzical a fost, pentru unii, de neinteles. Dar Neagu a stiut mai bine cum au stat lucrurile: "Am plecat pentru ca am vrut eu sa plec. Nu ne-am certat intre noi, insa am considerat ca nu-mi face bine sa continuu cu formatia. Nu ma simteam in largul meu. La inceput a fost vorba, intr-adevar, sa cantam rock, stil muzical al carui adept sunt. Insa nu am inceput cu rock-ul pentru ca este prea dur. De aceea ne-am gandit sa o luam mai usor, dupa care, treptat-treptat, sa o dam si pe rock. Dar nu s-a intamplat si m-am plictisit sa astept".

×
Subiecte în articol: antimonden