x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Hai sa dam mana cu mana" - Solistii nostri, in duet cu strainii

"Hai sa dam mana cu mana" - Solistii nostri, in duet cu strainii

de Simona Ecovoiu    |    08 Mai 2006   •   00:00
"Hai sa dam mana cu mana" - Solistii nostri, in duet cu strainii

Cantaretii romani se straduiesc sa se faca remarcati si pe plan international, asa ca multi dintre ei au realizat ca o colaborare cu un interpret strain le-ar ridica mingea la fileu. Piesele cu pricina au ajuns hituri in Malta, Germania si Italia.

Spre exemplificare, va spunem ca cei care au spart gheata, in acest sens, au fost Andreea Antonescu si maltezul Fabrizio Fanielli, cu piesa "When we danced", compusa de Anthony Little si Rick Kelly, vestiti pentru colaborarea cu Jennifer Lopez.

AMOR NEBUN. Melodia s-a bucurat si de un premiu la Festivalul de la Mamaia, Sectiunea Slagare, dar si de un videoclip deloc cumintel, filmat pe plajele insorite ale Litoralului nostru. "When we danced" a fost inclusa pe albumele ambilor solisti, scose la vanzare in Italia, Germania si Malta. Problema a fost ca, pe parcursul acestei colaborari, cei doi s-au cam amorezat, faza la care Justin, pe atunci logodnicul romancutei, a dat cu pumnu-n masa. Insa, mult zgomot pentru nimic, caci lucrurile au reintrat pe fagasul normal dupa ce maltezul si-a luat zborul spre casa. Si lista continua, cele mai multe astfel de duete fiind puse la cale in anul de gratie 2006. Piesa "E scandalos" a trupei De la Vegas, adica Daniel Robu si Silvia Launeanu, a atras atentia prietenilor lor, membrilor formatiei Pachanga, aflata in topurile internationale.

E SCANDALOS. Varianta romano-spaniola a cantecului a fost inregistrata pentru piata autohtona, cea engleza urmand a fi destinata pietei internationale. "E scandalos" a devenit deja un hit in Germania: "Este o adevarata onoare sa cantam cu Pachanga, trupa care in acest moment face furori in intreaga lume", spune Silvia. Chiar daca unii zic ca este vorba despre o manea, piesa "Khalini", pe care Sanda Ladosi o canta la dublu cu libanezul Jamal, face furori. Albumul pe care a fost inclusa melodia a inregistrat vanzari de 100.000 de unitati. Jamal este cunoscut in Romania si datorita colaborarii cu manelistul stomatolog Costi Ionita. Loredana a preferat insa sa aleaga, pentru un videoclip, un interpret francez.

SELING SI AL BANO
Paula Seling s-a bucurat de un duet de zile mari, la Festivalul de la Mangalia, editia din 2003, alaturi de Al Bano. Totusi, Paula a avut cosmaruri inainte de spectacol: "Stilul meu este diferit de cel al fostei lui sotii, Romina Power, asa ca m-am temut de aceasta colaborare. Am avut cosmaruri, n-am putut dormi noaptea, am fost foarte stresata. Din fericire, s-a terminat cu bine". Cei doi au promis ca vor inregistra un album, insa despre acest proiect nu s-a mai auzit nimic.
×
Subiecte în articol: antimonden