x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Horia Brenciu vorbește despre de ce s-au supărat pe el colegii de la formaţia Compact

Horia Brenciu vorbește despre de ce s-au supărat pe el colegii de la formaţia Compact

16 Sep 2016   •   14:54
Horia Brenciu vorbește despre de ce s-au supărat pe el colegii de la formaţia Compact

În emisiunea Florentinei Fântânaru „Dincolo de aparenţe” de sâmbătă de la Antena Stars telespectatorii vor descoperi un Horia Brenciu cu totul special, mai sensibil şi mai sentimental, un tată mândru şi înţelegător cu cele trei fete ale sale, un soţ iubitor şi fericit, un artist devotat muzicii sale şi mereu îndreptat către nou, care pregateşte în în mod constant surprize şi noutăţi publicului venit să-i vadă concertele.

Nu-i lipseşte zâmbetul nici atunci când se înduioşează la amintirea plăcută a tatălui care la începutul acestui an şi-a luat rămas bun de la lumea aceasta.

După cinci ani de concerte ţinute la Sala Palatului, având un cumul de experienţă reuşeşte să aducă noutate în fiecare din spectacolele sale surprinzându-şi publicul cu invitaţi de seamă, momente explozive şi piese antrenante.

Marturiseşte ca este ca într-o căsătorie: ”Prima dată când vii acasă îi spui soţiei că e frumoasă, arătoasă, că e Albă ca Zăpada, rochia ta e Purple Rain, apoi după cinci, zece ani, lucrurile se cern uşor şi zici: Bună, îmi faci şi mie cafeaua aia?”.

Artistul povesteşte despre turneul său în ţară pe care-l va face anul acesta începând cu 6 octombrie. Pe 30 octombrie, la un an de la tragedia Colectiv va avea un moment special în concertul pe care-l va susţine la Cluj, la Sala Polivalentă.

Horia Brenciu este un invitat plin de neprevăzut şi un artist care nu isprăveşte niciodată să dezvăluie lucruri noi despre sine şi munca sa. „Este a patra invitaţie la „Dincolo de aparenţe”.

„Dacă spuneam mereu aceleaşi lucruri nu mă mai invitai! Ziceai: Hai să-l lăsăm pe ăsta că are o familie mare, să se ocupe de ea!” şi adăugai că este “Un nebun care bate la tambale şi la conga”, un artist pentru care “autodepăşirea este caracteristica naturală”, explică Horia apariția sa în platoul emisiunii.

În cariera sa show-man-ul recunoaşte că a făcut şi câteva gafe memorabile cum este cazul în care, fiind gazda unui spectacol a anuţat formaţia Contact de vreo trei ori în loc de formaţia Compact sau când, tot prin anii 90 a invitat-o pe scenă de două ori pe Margareta Pâslaru în locul Margaretei Pogonat.

Mărturiseşte că cea mai mare bucurie a sa este atunci când unul din colegii săi are succes “Orice succes al unui coleg de-al meu este bucuria mea cea mai mare!” pentru că munca în echipă este extrem de importantă şi pentru că îi place să lucreze cu oameni a căror valoare este recunoscută.

Un rol foarte important în viaţa cântăreţului îl are familia. “Dumnezeu a lăsat Paştele şi Crăciunul pe pământ ca să se strângă familia”. În relaţia cu cele trei fiice ale sale nu are orgolii, ci mai degrabă încearcă să le înţeleagă orice problemă şi să le arate dragostea sa prin îmbrăţişări pline de afecţiune ori de câte ori se văd, mai ales că timpul petrecut cu ele este serios restricţionat de obligaţiile profesionale, concerte prin ţară şi în general de munca sa.

Anul acesta va fi primul în care concertul din Braşov se va ţine în absenţa tatălui său cu care avea o relaţie extrem de apropiată. “Încă mai am deprinderea de a-l suna zilnic” „Tata nu era sătul de viaţă, era bucuros şi de fiecare măr care creştea în curte”.”La 85 de ani era extrem de jovial şi ştia să fie şmecher.”

 

×
Subiecte în articol: horia brenciu