x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ionut Dolanescu - "E la moda sa-ti etalezi... motoarele"

Ionut Dolanescu - "E la moda sa-ti etalezi... motoarele"

de Dana Andronie    |    19 Noi 2006   •   00:00
Ionut Dolanescu - "E la moda sa-ti etalezi... motoarele"

Ionut Dolanescu nu-si deconspira conturile. Daca va deveni parlamentar....? I-a fost mai usor sa-si ia o casa in Palm Beach decat in Bucuresti. Nu e cetatean american, ci doar roman, feciorul Mariei si al lui Ion.

Ionut Dolanescu nu-si deconspira conturile. Daca va deveni parlamentar....? I-a fost mai usor sa-si ia o casa in Palm Beach decat in Bucuresti. Nu e cetatean american, ci doar roman, feciorul Mariei si al lui Ion.
Avertisment: acest interviu s-a "nascut" prin e-mail, duminica, 12 noiembrie, la ora 3 dimineata.

Jurnalul National: Chiar daca e greu sa aduni, sa scazi, sa inmultesti sau sa imparti, estimeaza, te rog, cat valoreaza "averea" pe care o ai de la mama si de la tata?
Ionut Dolanescu: Cea mai mare avere mostenita de la parintii mei este harul de a canta. Tot ce am dobandit material este rodul muncii mele. Atunci cand i-am cerut tatalui meu un apartament, el mi-a povestit cum a plecat de la tara fara bani de tren si a reusit in viata. Eu de ce n-as fi reusit? In 1997, dupa terminarea Conservatorului "Ciprian Porumbescu", am plecat la capatul lumii, in Australia, sa-mi caut norocul.

Cat este de greu sa canti cu lautarii dupa tine pe la nunti?
(Rade) Eu nu umblu cu lautarii dupa mine! Titlul pe care l-am dat celui mai recent album al meu, produs de MediaPro Music, "Cu lautarii dupa mine", face referire la minunata orchestra, Lautarii, din Chisinau... Nu am facut o profesie din cantatul la nunti si, chiar daca s-a intamplat in cariera mea sa particip si la astfel de evenimente, nu acesta este telul meu artistic.

MUZICA IN FAMILIE. Mama, tata si feciorul, impreuna prin cantec.
"Tata nu m-a batut"

Te-au certat parintii?
Parintii mei s-au despartit cand eu eram destul de mic. Asa ca nu pot spune ca am avut parte de mustruluieli din partea lor. Ca orice copil, mai faceam si trasnai, mai ales cand mergeam la tara, la bunica, cea care m-a crescut. Am fost mereu pasionat de cai si asta le mai dadea emotii alor mei. Tata insa nu m-a batut niciodata.

Ti-ai luat casa in Palm Beach cu imprumut de la banca. Cat trebuie sa platesti in fiecare luna? Te credem pe cuvant, nu te verificam la conturi...
Am avut o suma depozit si am facut, este adevarat, un imprumut pentru a-mi achita casa din America. Iubesc foarte mult aceasta tara, am fost si sunt proamerican, asta ca sa justific de ce mi-am cumparat casa tocmai acolo! Rata o platesc din chirie...

Chiar aveai nevoie de o casa in Palm Beach?
Voiam sa-mi cumpar o masina, pe care s-o trimit in Romania. Aici este foarte la moda sa-ti etalezi "motoarele", care mai de care mai impresionante. Eu insa nu pun mare pret pe asta si m-am gandit ca o casa ar fi o investitie mult mai buna. Marturisesc ca mi-a fost mai usor sa cumpar o casa in America, desi nu sunt cetatean american (inca), decat o proprietate in Romania care nu isi justifica pretul.

Cate case mai ai? Nu esti parlamentar si nu trebuie sa-ti declari averea, dar tu ti-ai castigat cinstit banutii, asa ca n-ai de ce sa te ascunzi.
Am agonisit tot ce am prin talentul muzical. Nu sunt parlamentar si nu trebuie sa-mi declar averea, dar daca voi fi ...?!

Ionut, la culcare!

Ce-ti place la artistul Ionut Dolanescu?
Porunca: sa lasi modestia deoparte! Tocmai... modestia!

Dar la mama artistului?
Glasul, dar si... modestia.

Dar la tatal artistului?
Taria de caracter, dar si vocea calda.

Acum, pentru ca ai raspuns la toate intrebarile, iti ofer un bonus: pune-ti tu ce intrebare vrei.
Ionut Dolanescu, nu ar fi bine sa mergi la culcare? Duminica, la ora 19:00, ai concert la Sala Palatului, iar acum este deja ora 3 dimineata!!!
"M-am straduit sa-mi creez un stil propriu de interpretare si un repertoriu la fel de personal. Daca m-as fi multumit sa iau din repertoriul parintilor mei, fara a veni cu nimic nou, valoarea mea ar fi fost indoielnica. Parintii mei au reusit printr-o munca asidua, si eu am mers pe acelasi principiu, vorba lui George Enescu, 99% transpiratie si 1% talent"
Ionut Dolanescu
Cel mai iubit...
Putem spune ca spectacolul de la Sala Palatului de duminica trecuta a fost un film artistic cu final fericit. Durata: patru ore!!! Maria, Ion si Ionut si-au cantat viata atat de bine, incat spectatorii au "vizionat" intreaga poveste a familiei Dolanescu. Florin Piersic, Jean Constantin, Stela Popescu si Alexandru Arsinel, Nae Lazarescu si Vasile Muraru au fost si ei distribuiti in, "Cel mai iubit". Intr-adevar, Ion Dolanescu este "cel mai iubit" popular, care a implinit 45 de ani de cariera. In viata mea, n-am vazut ca un artist sa primeasca la un spectacol peste 60 de buchete de flori. Respect, atat pentru maestru, cat si pentru publicul sau!
×
Subiecte în articol: antimonden casa dolanescu