x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Ispita" Matei şi-a etalat muşchii în Grecia

"Ispita" Matei şi-a etalat muşchii în Grecia

24 Iul 2016   •   16:32
"Ispita" Matei şi-a etalat muşchii în Grecia

Matei, ispita supremă din cel de-al doilea sezon al emisiunii „Temptation Island – Insula iubirii”, care se difuzează în fiecare miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1 este îndrăgostit de mare, de soare, de tot ceea ce ţine de bărci şi navigaţie. Matei s-a întors de curând din Grecia unde a petrecut o săptămână intensă pe mare, la bordul unui yacht, pe care l-a navigat alături de un prieten de-al lui. Când a absolvit scoala de navigaţie, ce fel de turist este, care sunt vacanţele lui preferate şi ce-I place să facă atunci când este în vacanţă, telespectatorii Antena 1 pot afla din interviul de mai jos.

1. Unde ai fost plecat şi cât timp ai stat?

Am fost plecat în Grecia prin insulele saronice pe un yacht pe care l-am navigat impreuna cu un prieten, el  fiind capitanul, iar eu secundul. Am petrecut o saptamana intensa de navigat cu vele, petreceri  si “island hopping” impreuna cu alte 6 ambarcatiuni.

2. De ce ai ales Grecia?

Grecia este un loc genial. In realitate este un arhipelag, fiind impanzit de nenumarate insule si insulite. Fun fact: o anume insula din Cyclade este “populata” de o singura familie de greci. Ei au in posesie un mic doc, in care iti poti lasa ambarcatiunea, o taverna unde ii servesc pe vizitatori cu mancare si bautura, si o casa in care se adapostesc pe timpul noptii sau in conditii vitrege.

  1. Te-ai dus să vizitezi sau să practici tot felul de sporturi?

Desi am mai vizitat Grecia in multiple si variate ocazii, pentru mine ramane tara ideala pentru a practica navigatul cu vele a.k.a. sailing-ul. Imediat dupa ce am absolvit scoala de navigatie SetSail m-am „imbarcat” literalmente impreuna cu prietenul meu de aventuri la o practica intensiva in luna octombrie a anului trecut (2015). Timp de o saptamana am navigat in regim intens invatand manevrele ambarcatiunii cu vele sub indrumarea profesorului Sorin Drugan. Cert este ca ne-a placut atat de mult incat abia am asteptat ocazia unei noi iesiri, de data asta a fost sa fie in vara.

Cumva ni s-au aliniat lucrurile, intrucat am fost contactati de Alex Popescu de la Party Sails, organizatorul unui altfel de Yacht Week, care ne-a invitat sa-i navigam unul dintre yachturi. Si uite asa am aterizat pentru o a doua oara in Marea Egee, de data asta navigand pe cont propriu.

4. Ce fel de turist eşti, unul active sau, mai degrabă, unul căruia-i place să stea la soare şi să se relaxeze? ​​​​​​​

Amandoua. Ai putea considera sailing-ul un sport, avand in vedere ca e nevoie de ceva forta pe punte, la manevratul velelor al paramelor etc. In orice caz se practica si la nivel sportiv in lume. Mai exista si conceptul de regatta, un fel de “cursa” de ambarcatiuni, daca vrei. De data asta cred ca am gasit echilibrul perfect intre contemplarea insulelor si a oraselor portuare pe uscat si parcursul Marii in “viteza” la bordu lunui Jeanneau 479.

5. Ce ţi-a plăcut cel mai mult în această vacanţă?

Cel mai mult mi-a placut sa realizez ca inca mai am cunostiintele de navigare acumulate in toamna trecuta si ca n-am facut scoala degeaba). A fost inca o experienta de invatare si de deprindere cu barca si toate problemele implicate in navigareape mare. Per total ne-am descurcat foarte bine si ne-am intors si mai increzatori in fortele noastre de marinari.

6.Care este mâncarea grecească preferată?

Mancarea greceasca favorita e salata lor specifica cu branza telemea sau feta, pe care o ineaca cu cel mai bun ulei de masline pe care il poti gusta. E atat de bun incat iti vine sa-l mananci simplu, imbibat in paine! Si mai au un burger interesant pe care il fac ei din carne proaspata tocata si cartofi prajiti la care lipseste chifla. E ca un hamburger American deconstruit, dar cu o carne mult mai frageda si mai aromata.

7.  Ai fost de multe ori în Grecia până acum?

Am fost de mai multe ori in Grecia. Prima oara am fost intr-un tur al facultatii (U.A.U.I.M) in anul II, in care am vizitat toate templele si locurile notabile din punct de vedere arhitectural. A doua oara a fost anul trecut in vara, cand am zis sa dam o fuga pana in varful muntelui Olimp, varful Mytikas 2918 m, si sa ne intoarcem in aceeasi zi. Am reusit, dar ne-a luat 13 ore dus-intors. Ne-am simtit ca niste eroi, dupa care am explorat parte din litoral si am vizitat diverse “resorturi”. Trucul este sa-ti gasesti o cazare ieftina, dar sa-ti petreci zilele in cele mai luxoase “resorturi”, merita!

A treia oara a urmat in toamna anului trecut, in octombrie, cu povestea pe care ti-am spus-o mai devreme apropos de navigat, iar a patra oara,acum, tot pe mare si vizitand insule. Grecia insulara e cea mai spectaculoasa dupa mine.

8.  Vara abia a început. Mai ai şi alte planuri de vacanţă?

Bineinteles, eu imi fac planuri de vacanta mai tot timpul, nu tin cont de anotimp, intotdeauna e bine sa pleci in vacanta. Dar, sa stii ca asociez vacanta cu locuri nevazute, cu aventura, cu sportul si nu neaparat cu o lancezeala de “refacere”. Din fericire, nu am niciun factor de stres din cauza caruia sa simt nevoia de a ma reculege, pur si simplu orice moment este perfect in sinea lui. Simt doar nevoia de a explora Pamantul asta atat de frumos, natura si culturile sale si sa ma bucur de fiecare clipa de libertate.

9. Ce preferi: muntele sau marea?

Amandoua au farmecul lor, prefer marea daca stau sa ma uit la alegerile mele din ultimii ani. E ceva legat de albastrul si adancul marii, de briza, de aerul sarat care ma tot cheama din nou si din nou. In mod ideal ar fi ca in Grecia pe Olimp, unde ai parte si de munte si de mare, cand te-ai saturat de urcat cobori si te intinzi pe plaja)

×