x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden La peste 40 de grade - A facut mamaliga pentru Julia Roberts

La peste 40 de grade - A facut mamaliga pentru Julia Roberts

de Simona Ecovoiu    |    09 Iul 2006   •   00:00
La peste 40 de grade - A facut mamaliga pentru Julia Roberts

Satul sa mai gateasca pentru americani, Viorel Bacanu si-a deschis, din cei 200.000 de dolari stransi, doua restaurante.

Bucatarul Viorel a mai si gafat la locul de munca. Unei turiste i-a pus prea mult piper in mancare, iar alteia i-a scapat friptura in poala.

Jurnalul National: Cum era viata pe un vas de croaziera?
Viorel Bacanu: Grea. Munceam de la 6 dimineata, pana seara tarziu, cam 14 ore pe zi, la peste 40 de grade Celsius. Eram 120 de bucatari si gateam pentru mai bine de 3.000 de turisti.

"Visez numai oale"


Dupa atatia ani, in care ai taiat cartofi, nu ai cosmaruri?
In timp ce unii au vise erotice, eu visez doar oale si legume.

Cum e sa vezi doar apa, atata vreme?
Parca esti pe alta lume. Iar cand se pornea furtuna, aveai impresia ca valurile vor inghiti vasul cu 14 etaje. Au fost cateva alarme, dar am scapat. Era insa sa mor intr-un accident aviatic, in timp ce ma indreptam spre Miami. S-a pornit furtuna, luminile s-au stins, au iesit scantei din aripile avionului. Am crezut ca voi muri. In acele clipe ma gandeam ca era mai bine sa raman in Bucuresti si sa circul cu masina 311.

Ce peripetii ai avut la locul de munca?
Pe un vas de croaziera vin tot felul de oameni, mai mult persoane in varsta. O batrana avea pretentia sa stiu la ce ora vor inota balenele pe langa vas. I-am zis o anume ora, ca sa scap de ea. Si-a dat seama ca am pacalit-o si m-a reclamat.

Nu ti s-a intamplat sa gresesti meniul?
Asta, nu. Dar unei turiste i-am pus prea mult piper peste mancare. Iar alteia i-am scapat o bucata de carne in poala. M-a obligat sa-i duc rochia la spalatorie.

Pentru ce staruri ai gatit?
Pentru Julia Roberts am facut mamaliga si tochitura, si spaghetti cu rosii pentru Robert De Niro.

I-a placut Juliei mamaliga?
A zis ca-i buna. Dar, asa sunt americanii, politicosi la suprafata. Julia n-auzise de Romania. Stia ceva despre Dracula, dar credea ca Transilvania e in alta tara.

"Julia Roberts poarta tenisi"


Cum arata o vedeta, in realitate?
Nu asa de bine ca la cinema. Julia era nemachiata, purta ochelari de soare, blugi si incaltaminte sport care aducea cu tenisii nostri de Dragasani.

Acum, ca ti-ai deschis cele doua restaurante Verdi, mai gatesti?
Da, dar nu asa de des.

Si s-a intamplat sa te fure angajatii?
Nu au cum. In primul rand, ca le-am oferit salarii bune, plus mancare, zilnic. Iar in punctele cheie, mi-am instalat cate o ruda. E greu sa furi pe cineva care a lucrat in domeniu si cunoaste cum merg lucrurile.

DIBACI. Viorel stie sa prepare in timp record zeci de feluri de pizza, chiar si pentru cei mai pretentiosi clienti
AMINTIRI. In drumetiile sale, bucatarul roman s-a imprietenit cu membrii unui trib de bastinasi, cu care a facut schimb de obiecte
×
Subiecte în articol: antimonden