x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoral 2004 - Costinesti, marea statiune-fantoma

Litoral 2004 - Costinesti, marea statiune-fantoma

14 Iul 2004   •   00:00

Costinestiul nu mai e ce-a fost candva. Au ramas cateva dughene de haine si doua-trei localuri. La miez de noapte, statiunea studentilor este pustie. Oricum, nu prea e rost de distractie. In schimbul unei sume simbolice poti, totusi, sa te uiti la stele prin telescop, sa te cantaresti ori sa-ti afli viitorul la "Gura adevarului".

SIMONA ECOVOIU, MIRUNA MIHALCEA

Nu ca am vrea sa-i facem antireclama, dar vestita statiune adorata pe vremuri de elevi si studenti arata jalnic. S-a dus viata de noapte, vestitul foc de tabara si discotecile galagioase fiind doar o amintire. Am dat o tura pe plaja in puterea noptii si, spre surprinderea noastra, am gasit un Costinesti ce seamana mai degraba cu o statiune-fantoma.

TABLOU. Iti poti omori timpul doar la o sala amarata de jocuri, uitandu-te la stele prin telescopul luat de un comerciant cu 600 de euro la mana a doua, chestii d-astea…

Romanii vor sa se intoarca acasa din concediu macar cu o amintire. Dar ce sa cumperi de la tarabe? Cum nu prea au ce sa aleaga, multi opteaza pentru un portret. Nu doare si nici nu dureaza mult. Daca vrei un tablou color te costa 200.000 de lei, iar daca te multumeste doar un grafitti, atunci pretul se reduce la jumatate. Am asistat la o astfel de sedinta. Pictorul, absolvent al Liceului de Arta, se straduieste din rasputeri sa multumeasca clientul: "In general, femeile pleaca suparate, cu tabloul in brate. Probabil sunt complexate si nu vor sa-si accepte defectele pe care ochiul format al unui specialist le remarca imediat. Nu pot sa le transform din creion in Pamela Anderson", spune pictorul estival.

DINCOLO DE NORI. La doar cativa metri am dat peste o gasca de tineri care incropisera o afacere cu doua telescoape. Nu erau te miri cine, ci specialisti in meteorologie si astrologie. Cu doar 5.000 de lei iti poti muta privirea de pe plaja plina de hartii si cutii de bere la cer. Numai ca, daca e innorat, nu se vede nimic si dai banii de pomana: "Aparatura ne-a costat 600 de euro si speram ca in aceasta vara sa ne scoatem investitia. Mai interesati de Bolta Cereasca sunt copiii si femeile, care se minuneaza cand vad de aproape Luna", ne-a povestit meteorologul.

Afla-ti viitorul! Curiosii pot afla ce le rezerva viitorul doar daca baga mana in Gura Monstrului Atotstiutor. Dupa doar cateva secunde primesti o hartie pe care scrie cam cati ani mai ai de trait si cum stai cu dragostea. Toate astea in schimbul sumei de 10.000 de lei: "Oamenii sunt curiosi sa stie ce-i asteapta. Altii o fac din amuzament, dupa care arunca plictisiti hartia la cos. Cert este ca unii o iau de buna si comenteaza agitati. E o afacere buna, ne merge bine".

CANTARUL BUCLUCAS. In drum spre hotel dam peste doi minori care stau obositi pe un bolovan si ne indeamna sa ne cantarim. Ca sa-ti afli greutatea mai scoti din portofel 5.000 de lei: "Grasii nu vor sa urce pe cantar, nu vor sa afle cat au mai pus pe ei. Tot slabanogii sunt clienti fideli. Lor le convine, ca, deh, e mai bine sa fii costeliv decat plin de sunci", concluzioneaza micii afaceristi.

Manele la mana a doua. Folkistii de altadata au fost inlocuiti de manelistii si lautarii de ocazie. Vrem nu vrem, noi, turistii, acceptam oferta. Stam la o bere si ascultam muzica data la maximum, iar daca vrem sa schimbam o vorba cu prietenii, avem de infruntat boxele. Unde sa mai mergem? Doar la sala de jocuri, unde, in sfarsit, dupa chinuitorul periplu, putem sa ne varsam nervii pe aparate. Aici putem conduce o masina, chiar daca n-avem carnet, ori sa castigam un pachet de tigari, daca nimerim tinta. Nu-i nimic daca Monstrul Adevarului ne mai pasuieste un an, poate in viitoarea vacanta va fi mai bine!

LA CALD

BUZDUGAN, IMPACHETAT IN NAMOL. Daniel Buzdugan a fost la mare si s-a simtit ca o femeie. Invitat la deschiderea centrului Ana Aslan, la Hotel Europa din Mamaia, a avut parte numai de fete frumoase si de produse pentru infrumusetare. Ca a vrut, ca n-a vrut, Daniel "s-a dat dupa fete". A facut impachetari cu namol, vorba aceea, si pe fata si pe dos. Omul a-ndragit repede indeletnicirile do’nsoarelor si s-a trezit la tratamente cosmetice. Abia acum Daniel s-a lamurit cum e cu fetele. "Curios, da’ barfesc mai putin ca barbatii". (Miruna Mihalcea)

PAULA SELING JOACA FOTBAL PE PLAJA. Zilele acestea Paula Seling se va afla pe Litoralul romanesc. Asta dupa ce, nu de mult, s-a rasfatat sub soarele fierbinte al Marii Mediterane din statiunile Terracina si Sperlonga, aflate intre Roma si Napoli. Paula nu a pierdut ocazia sa joace fotbal pe plaja. Chiar daca a fost singura fata din echipa de fotbal de amatori, solista a dat cele mai multe goluri. De la Marea Mediterana pana la Marea Neagra. Seling nu va pierde ocazia sa faca scufundari in mare si sa sara de la trambulina in bazin. Toate acestea fac parte din programul inclus in campania pornita pe Litoral de o firma de cosmetice, a carei imagine este. (Roxana I. Ancuta)

AURELIAN TEMISAN SI-A TRAS EMISIUNE TV. De la inceputul sezonului estival 2004, Aurelian Temisan si-a gasit o noua vocatie, aceea de prezentator de televiziune. Astfel, admiratorii interpretului il pot urmari si in calitate de gazda a emisiunii "La moda", difuzata in fiecare sambata de postul local TV Neptun. Aurelian invita in studio vedete, sta la suete, face introducerea materialelor mondene filmate in cursul saptamanii si pare ca se simte bine in pielea de prezentator. Pana anul trecut, "La moda" fusese moderata de Justinian Radu, fostul prezentator de emisiune matinala la Antena 1. (Dana Ciobanu)

CLIENTI

"Grasii nu vor sa urce pe cantar, nu vor sa afle cat au mai pus pe ei. Tot slabanogii sunt clienti fideli. Lor le convine, ca, deh, e mai bine sa fii costeliv decat plin de sunci" - Un afacerist

COMPLEXE

"In general, femeile pleaca suparate, cu tabloul in brate. Probabil sunt complexate si nu vor sa-si accepte defectele. Nu pot sa le transform din creion in Pamela Anderson" - Un pictor
×
Subiecte în articol: antimonden