x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoral 2004: Cu vedere la plaja - 15 iulie 2004

Litoral 2004: Cu vedere la plaja - 15 iulie 2004

15 Iul 2004   •   00:00
Litoral 2004: Cu vedere la plaja  -  15 iulie 2004

Jurnal de Litoral

A fost Mamaia Sat. Apoi Mamaia. Azi ne-am pomenit nu cu un oras, ci cu ditamai municipiul litoral. "Barana" a-nflorit de-a binelea. Ai zice ca-i taman buna de maritat, daca e sa judecam dupa tributul pe care i-l lasam, fascinati de misterul "doamnei" care le-a vazut si le stie pe toate. Cu cei 50.000 pe care-i scoti tamp din buzunar la prima vama te-ai aranjat. Intri-n hora si-apoi n-ai decat sa joci dupa cum iti canta ea. Prima gazda e Mamaia cea saraca. De familie. Autoserviri, balcoane cu rufe scoase la expozitie, parinti cuminti si copii logoreici cu lopetele-n dinti. Si Radio Vacanta, sa n-adoarma cumva urerechea turistului naucit de soare.

Terase luxoase, alimentara cu mezeluri si branzeturi, alaturi farmacie, Casino, striptease si Aleea Palmierilor cea vestita. Mamaia e grijulie, draga de ea. Si-a pus in drum, la loc de cinste, un bancomat. Bravo, Mamaia! Mare hotomanca, batrana. Le-a dat astora si o gondola, sa i se suie-n cap cu ea, sa-i gadile nitelus pe la orgolii. Eheee, ajunseram si la Naiba-mparat! Ce te faci acum, ca-ncepe sa miroasa a parfumuri scumpe. Acilea, sa ma scuzati, io ma opresc. Nu mi-e de loc, ca strazile sunt mai aerisite. Da’ e de boierie. De fite. De Mertane si Bemveuri. Si uite, nu mai am raboj sa scriu pe el. Cre’ c-o sa ma-ntorc. Mi-o cere asta bani si la iesire?!

Vedete de la mare

Echipa emisiunii "Extravacanzze" de la B1 TV se chinuie sa filmeze cate doua emisiuni pe zi. Graba echipei Monicai Barladeanu pare a fi motivata de faptul ca oficilialii de la Aqua Magic, unde se face emisiunea, nu sunt dispusi sa-si sacrifice incasarile de dragul unui show de televiziune fara rating spectaculos. Astfel ca nu vor mai lasa B1 TV sa foloseasca parcul acvatic pana la toamna. Asa ca Monica este nevoita sa filmeze intr-un timp cat mai scurt emisiunile pentru toata perioada estivala. O tine numai in balbe, iar echipa este blestemata sa traga o duzina de duble.

Patru intrebari pentru Paul Surugiu

"Focul" din muzica romaneasca, pe vremuri hot de cartofi

  • Daca ai putea, crezi ca ai schimba ceva la tine?

    Sunt multumit de felul in care m-a lasat Dumnezeu si ma indoiesc ca as recurge vreodata la vreo operatie estetica doar pentru a aratat altfel. Singurul sacrificiu - ca sa-i zic asa - pe care-l fac de dragul imaginii mele este faptul ca, din cand in cand, mananc mai putin. Am renuntat la grasimi si incerc sa am o alimentatie cat mai sanatoasa. Uneori mi-e greu pentru ca sunt pofticios.

  • Care a fost cea mai mare prostie pe care ai facut-o in copilarie?

    Am facut multe nazbatii cand eram mic, dar cea care imi vine acum in minte este tare draguta! Mergeam la furat de cartofi si ma mandream ca sunt in stare sa fac lucrul acesta. Pentru mine chiar era un act de curaj! Furam cartofii vecinilor - nu multi pentru ca eram foarte mic - , dar aveam grija sa ma imbrac corespunzator, cu haine de culoare gri, pentru a nu fi depistat. Lucram ca la carte!

  • Ce ai face daca te-ar acosta un barbat?

    Pana acum nu am avut parte de asa ceva, dar cred ca as sti cum sa reactionez. Nu m-as speria si nu m-as pierde cu firea, dar nici violent nu as deveni, pentru ca nu-mi sta in obicei. Dar, totusi, daca vreodata as fi pus intr-o astfel de situatie, i-as vorbi frumos respectivului si i-as explica ca nu sunt pentru el. Sa incerce in alta parte... sau la alta masa, cum s-ar spune.

  • Care a fost cea mai inteligenta miscare pe care ai facut-o pana acum?

    Sunt mandru de mine pentru ca cea mai inteligenta miscare pe care am facut-o a fost aceea ca mi-am strans toti banii pe care i-am castigat din concerte si mi-am cumparat masina, casa si tot ce mi-am dorit. Nu am fost risipitor. Acum pot sa duc un trai decent. Sunt genul de om care apreciaza valoarea banilor. (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden