x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoral 2004 - Litoralul azi - 14 iulie 2004

Litoral 2004 - Litoralul azi - 14 iulie 2004

14 Iul 2004   •   00:00
Litoral 2004  -  Litoralul azi  -  14 iulie 2004

METEO. Cerul va fi mai mult noros si va ploua. Temperaturile aerului vor avea valori maxime cuprinse intre 18 si 20°C si minime, intre 14 si 16°C. Temperatura apei va fi de 13... 14°C.

DISTRACTII. Daca nu aveti cu ce sa va umpleti timpul si v-ati saturat de-atata balaceala in apa, puteti alege intre spectacole, concerte, circ, sporturi extreme sau plimbari cu vagonasul.

  • Si in Navodari, apa marii este rece. Dar n-are alge. Cu putin curaj, puteti intra la apa. Atentie, parinti! Nu e bine sa-i lasati pe copii sa se balaceasca prea mult! In statiunea copiilor, dupa o noapte de betie, petrecaretii arunca pe mal sticle goale. Se pare ca si nudistii au trecut prin Navodari. Unii dintre ei au lasat si suveniruri. Un sutien se lasa dus de valuri. (Catalina Iancu)

  • Teatrul de vara intra in reparatii capitale. Anul acesta este ultimul in care Festivalul de la Mamaia va avea loc intr-un teatru de vara ros de vreme. Din aceasta toamna, atat Teatrul de vara din Mamaia, cat si Teatrul de vara Constanta (fost Soveja) intra in reparatii capitale. "Proiectul de reabilitare include consolidare, reparatii, schimbarea scaunelor si acoperirea teatrului pentru ambele cladiri", ne-a declarat Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta. (Dana Ciobanu)

  • Mai mult decat in anii trecuti, turistii europeni au preferat sa se bronzeze pe Litoralul Marii Negre. In acest moment, peste 10.000 de scandinavi se afla in statiunile de pe Litoral, unde si-au rezervat locuri la hotel inca de anul trecut. Cei mai multi dintre ei au preferat Mamaia, unde stau peste 1.500 de turisti din Suedia si Danemarca. Ei au ales Litoralul romanesc pentru ca aici viata si distractia sunt mult mai ieftine decat in Europa. Sau, cum ne spunea un danez, "plaja este frumoasa, preturile nu sunt foarte mari, iar hotelurile sunt curate". De mentionat ca tot la Mamaia isi petrece vacanta si fostul mare ciclist italian Francesco Moser, unul dintre primii zece ciclisti ai lumii din toate timpurile. Moser a intrat in istorie dupa ce a castigat de trei ori consecutiv circuitul Paris - Roubaix. (Dana Ciobanu)

  • In Gara Constanta sunt microbuze care merg in fiecare statiune a Litoralului. Pretul biletului oscileaza intre 15.000 si 20.000 de lei. Problema cu care se confrunta turistii este aceea ca soferii, in goana dupa bani, nu respecta numarul de locuri ale microbuzului si astfel calatorii se vad nevoiti sa stea claie peste gramada. Nu putine au fost situatiile cand un client a lesinat din cauza ingramadelii. (Miruna Mihalcea)

  • Particularii concureaza puternic hotelurile de pe Litoral. Mai nou au aparut si apartamente de lux pe care turistii cu pretentii le pot inchiria cu maximum 35 de euro. Asta in timp ce la un hotel cu conditii asemanatoare, o noapte de cazare costa in medie 55-60 de euro. Un alt avantaj este ca cei care aleg particularii pot pica la invoiala in privinta pretului. (Miruna Mihalcea)

  • In statiunea Neptun, unde se-aduna de obicei familistii, patronii buticurilor si-au prelungit programul de lucru. Au observat ca au vanzare si dupa miezul noptii si de ce sa nu profite? Plecati in graba la mare, dupa un an de munca, unii turisti mai uita acasa din bagaje. Asa ca, la orice ora, chiar si-n toiul noptii, pot sa-si cumpere un porumb fiert, floricele, papuci sau chilotei. (Miruna Mihalcea)

  • In statiunea Neptun, unde se-aduna de obicei familistii, patronii buticurilor si-au prelungit programul de lucru. Au observat ca au vanzare si dupa miezul noptii si de ce sa nu profite? Plecati in graba la mare, dupa un an de munca, unii turisti mai uita acasa din bagaje. Asa ca, la orice ora, chiar si-n toiul noptii, pot sa-si cumpere un porumb fiert, floricele, papuci sau chilotei. (Miruna Mihalcea)

    CUM NE DISTRAM

  • MAMAIA - La Teatrul pentru copii si tineret, de la ora 19:00, puteti urmari spectacolul interactiv "Magia Circului", in regia lui Lica Gherghilescu si a Anetei Forna Christu. In distributie apar Daniela Manolache, Gabriel Montescu, Rovena Paraschivoi, Maria Rusu, Lucian Zaharia, Tiberiu Rosu si Rodica Parase.

  • CONSTANTA - La Muzeul National de Arta Contemporana, cu sprijinul Centrului Cultural Ceh din Bucuresti, a fost deschisa expozitia de fotografie "Pietonul praghez", a lui Jiri Vsetecka. Daca arta vi se pare greu de digerat in vacanta, puteti vizita Acvariul de pe faleza Casino Constanta, deschis intre orele 9:00 si 21:00. Tariful general este de doar 20.000 de lei, iar grupurile organizate de elevi, studenti sau militari in termen beneficiaza de 50% reducere.

  • JUPITER - O zi de plaja in statiunea cu cel mai fin si curat nisip te curata si de bani. 50.000 de lei costa sa inchiriezi un sezlong si mai scoti 50.000 din buzunar daca vrei sa te plimbi cu vagonasul de agrement 30 de minute. Mai rau e cand te asezi la masa, pentru ca o ciorba poate ajunge si la 95.000 de lei.

  • NEPTUN - Ai de ales daca vrei sa te plimbi cu ski-jet-ul, pentru 800.000 de lei, sau cu banana, pentru o suma de zece ori mai mica. Mai rau e daca ti se face sete dupa ce termini cu sporturile extreme, caci te trec transpiratiile cand dai 40.000 de lei pe o bere la halba sau 120.000 de lei pe un suc natural de portocale.

  • VAMA VECHE - O inedita combinatie de mancare, muzica si oratorie te asteapta in Club A, deschis non-stop. Gulas la ceaun la orice ora, plus discoteca animata de DJ celebri, tabara de creatie, cenaclu film, tribuna pentru oratori, workshopp-uri si multa bere. Asta-i pentru dupa apusul soarelui, pentru ca ziua poti profita din plin de cei 3.200 de metri patrati ai plajei, dotata cu sector de nudisti, trei baruri, scena si parcare pentru Jeep-uri. (Dana Ciobanu)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden