x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoral 2004: Litoralul azi - 16 iulie 2004

Litoral 2004: Litoralul azi - 16 iulie 2004

16 Iul 2004   •   00:00
Litoral 2004: Litoralul azi  -  16 iulie 2004

METEO. Vremea se va incalzi. Cerul va fi variabil si trecator va ploua. Maximele vor fi cuprinse intre 23… 25°C, iar minimele, intre 14… 16°C. Temperatura apei marii va fi de 15...16°C.

AGREMENT. Ce poate fi mai romantic decat o plimbare cu trasura? In Jupiter va costa 500.000 de lei ora. Daca sunteti tipul de rocker puteti inchiria un scuter, cu 300.000 de lei.
  • Turistii pot sa stea linistiti. Nu vor mai trebui sa piarda prea multa vreme alergand de la un autobuz la altul, pentru ca Regia Autonoma de Transport in Comun Constanta a introdus o linie directa care merge de la Gara pana la Pescarie, dupa care isi continua drumul spre Mamaia, ultima oprire fiind la Hotel Caraiman. Autobuzul 41 va circula in paralel cu 23 Estival, cu care va avea acelasi traseu dupa intrarea in Mamaia. Costul unui bilet se ridica la 20.000 de lei.

  • In Mamaia vor exista trei centre Zapp pentru turistii veniti in vacanta pe Litoral. Standurile vor fi dotate cu laptop-uri conectate in permanenta la Internet. Doua dintre ele vor fi pe plaja "La Cucaracha" si "Bikini Beach". Oricine se afla in zona si are nevoie urgenta sa-si verifice casuta de e-mail va putea accesa serviciile puse la dispozitie de Zapp, zilnic, intre orele 13:00 si 19:00. Totul este gratuit, asa ca turistii n-au de ce sa-si faca griji ca trebuie sa renunte la o bere ca sa trimita un mail. Tot Zapp va organiza si concursuri cu premii in locatiile unde si-au instalat "birourile de vacanta". (Miruna Mihalcea)

  • Biroul Politiei Rutiere din Constanta a organizat o "razie" pentru disciplinarea pietonilor. In ultima vreme, cele mai multe accidente s-au produs din cauza celor care nu traverseaza regulamentar. Asa ca ieri politistii constanteni au organizat un "flagrant". In nu mai mult de doua minute, reprezentantii de la Politia Rutiera nu mai conteneau sa scrie procese-verbale de amenzi pentru pietonii care n-aveau nici cea mai mica intentie de a traversa prin locurile indicate.

  • Zona costiera din Olimp, adica plaja, este amenintata de eroziune care se produce rapid. Daca in scurta vreme nu se vor lua masuri in acest sens, turistii risca sa ramana fara plaja din Olimp. Acesta este si motivul pentru care o delegatie de olandezi desemnati de Uniunea Europeana s-a deplasat la Constanta. Pe agenda de discutii se mai afla si poluarea Marii Negre, generata de substante toxice care provin din exploatatiile agricole si ape uzate.

  • In Mangalia, hotelurile lasate in paragina sunt vandalizate de hoti. Din anul 2002, Hotelul Atlas, aflat chiar la intrarea in statiune, a ramas de izbeliste, o data cu schimbarea patronatului. De atunci, unitatea a ramas fara apa curenta si lumina, parasit in toata regula. Zilele trecute, cand noua conducere a dat sa-si viziteze proaspata achizitie, s-a trezit ca hotelul fusese calcat de hoti. Disparusera 20 de televizoare color, 46 de baterii de baie, dusuri, chiuvete si lenjerii de pat, paguba totala ridicandu-se la aproximativ 200 de milioane de lei. Culmea ridicolului este ca hotii au patruns linistiti in camere, chiar cu cheile agatate la receptie.

  • Turistii care-si petrec vacanta in 2 Mai beneficiaza de corturi de prim-ajutor. Astfel de "asezaminte" vor fi amplasate si in Vama Veche si Mamaia, insa statiunea 2 Mai va avea in permanenta la dispozitie si o ambulanta. Directia de Sanatate Publica ne informeaza ca in corturile de prim-ajutor se afla mereu un cadru medical pregatit corespunzator pentru situatii de urgenta.

    CUM NE DISTRAM

    2 MAI - Nonconformistii sunt asteptati si chiar rugati sa nu rateze ocazia de a bea o bere si a juca table in pielea goala la Nudibar-ul de pe plaja nudistilor din 2 Mai. Partea artistica este asigurata de barmanii locului, care au grija sa va mangaie urechile cu muzica din anii ’60-’70.

    CONSTANTA - Daca vremea nu tine cu voi, puteti merge cu copiii la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta. Parterul muzeului adaposteste Sala Tezaurului: vasele pictate cu figuri negre (sec. VII-VI i.Hr.), statuetele de lut ars de tip Tanagra, colectii de podoabe, statui si statuete din marmura. Langa muzeu se afla Edificiul Roman, care pastreaza aproximativ 700 mp din cei 2.000 mp de paviment mozaicat, paviment care acopera 11 incaperi boltite, foste magazii. Muzeul este deschis zilnic, de miercuri pana duminica, intre orele 9:00 - 17:00, pretul unui bilet fiind de 20.000 de lei sau de 10.000 de lei, pentru grupuri organizate.

    EFORIE NORD - Pentru a atrage clientii, patronii de terase aduc fete din provincie, in special din zona Moldovei, pentru a organiza asa-zise concursuri de Miss Plaja. Este un mod foarte ingenios de a atrage clientii la terase si de a-si promova produsele, mai ales ca exista o concurenta acerba intre localuri in ceea ce priveste preturile. Sa nu va ganditi ca se fac reduceri prea mari, diferenta de pret la o bere, de exemplu, fiind de maximum 5.000 de lei.

    JUPITER - Statiunea nu ofera prea multe variante de distractie. Zona caruselului nu are decat un ring cu electroscutere, o roata cu caluti si un trenulet. O plimbare de o ora cu caleasca de agrement va scoate din buzunar 500.000 de lei, iar inchirierea unui scuter electric oscileaza intre 200.000 - 300.000/ora. Nu puteti inchiria un scuter daca nu aveti un buletin de identitate la dumneavoastra, necesar pentru asigurarea ca veti plati reparatiile in caz ca avariati vehiculul. Trebuie sa respectati si regulile impuse de firma, spre exemplu sa nu vorbiti la telefonul mobil in timpul deplasarii cu scuterul.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden