x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 20 iulie 2004

Litoralul azi - 20 iulie 2004

20 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  20 iulie 2004

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

METEO. Vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi mai mult senin. Maximele vor fi cuprinse intre 25… 27°C, iar minimele - intre 18… 20°C. Temperatura apei marii va fi de 15... 17°C. MAINE. Vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi senin. Maxime: 26… 29°C; minime: 18… 21°C. Apa marii: 17°C.

SPECTACOL. Festivalul de la Callatis va incepe la 9 august. Editia din acest an va debuta cu "Seara Romanilor" si va fi urmat de "Miss Diaspora".

  • Primarul Navodari-ului se vede nevoit sa ceara sprijinul autoritatilor judetene Constanta pentru suplimentarea mijloacelor de transport. Autobuzele RATC care functioneaza deja pe ruta Navodari-Constanta nu mai pot satisface cererea. Firmele de transport in comun s-au sesizat deja si au achizitionat mai multe masini destinate acestei rute. Ele nu pot intra insa in functiune, din cauza ca nu au primit autorizatie din partea Autoritatii Rutiere Romane.

  • La Constanta, festivitatile dedicate Zilelor Politiei de Frontiera din Romania au inceput cu o saptamana inainte de evenimentul propriu-zis. Autoritatile din Bulgaria au si ajuns la Constanta, unde pregatirile pentru evenimentul care va avea loc sambata sunt deja in toi. Atunci se vor sarbatori 140 de ani de existenta institutionala a Politiei de Frontiera din Romania. Pentru vinerea dinaintea evenimentului, organizatorii au pregatit concursuri sportive la care vor lua parte vamesi si reprezentanti MAI, alaturi de politisti de frontiera.

  • Pensionarii, studentii si somerii beneficiaza, in statiunea Eforie Sud, de reduceri substantiale pentru un sejur estival. Astfel, ei pot beneficia de cazare la hoteluri de una, respectiv doua stele, la preturi de numai 400.000 de lei pe zi de persoana, in conditiile in care tarifele normale variaza undeva intre 600.000 si 1.000.000 de lei, la aceleasi hoteluri. Un alt avantaj pe care-l ofera administratorii hotelurilor despre care aminteam este ca ele nu si-au modificat tarifele de anul trecut si nici n-o vor face in acest sezon. Mai mult, locatiile sunt proaspat renovate, oferind astfel clientilor un plus de confort.

  • Cine nu stie ca statiunea Neptun e plina de fitosi?! Lucrurile nu stau altfel nici in acest an. Ba mai mult, aici a crescut numarul turistilor straini care aleg Neptunul pentru a-si petrece vacanta de vara. Si ca sa se vada ca sunt plini de bani, au luat cu asalt firmele care inchiriaza autovehicule pe perioade limitate. Bineinteles ca la mare cerere sunt masinile straine, cu nume cat mai sonore si cu vopsele cat mai stralucitoare. Nu de alta, dar rolul lor e sa atraga atentia, Neptunul nefiind pana la urma o statiune chiar asa de mare. Tarifele sunt si ele piperate, pe masura. Va spunem doar ca la inceput de sezon, o masina romaneasca nu putea fi inchiriata pentru trei zile cu mai putin de 40 de euro. Acum, preturile au mai scazut o idee, insa la masinile straine nici nu-ndraznim sa amintim sumele.

  • Mangalia - "Cea mai frumoasa" , cum s-ar traduce din greaca numele actual al statiunii - este al doilea oras al Litoralului si are o asezare privilegiata. Se afla pe aceeasi latitudine cu Monaco, San Remo si Nisa si este singurul loc din tara unde iarna temperatura ramane peste 0 grade Celsius. Pentru un turist, Mangalia ar fi un loc numai bun pentru relaxare, deoarece atunci cand expira statul la plaja se pot gasi oricand alte activitati. In plus, statiunea gazduieste in fiecare an diverse evenimente artistice. Festivalul "Callatis" si "Gala Tanarului Actor" sunt cele mai importante. Dar cum timpul lor n-a venit inca - mai avem de asteptat cateva saptamani - , sa ne-ndreptam in pas de galop spre hipodromul din localitate, punctul maxim de atractie, unicul hipodrom de galop din tara, unde, in perioada iunie-august, se tin curse pentru Pur Sange Englez, Pur Sange Arab si alte rase. Hipodromul este deschis de luni pana sambata, intre orele 13:00 si 18:00, iar sambata, de la 12:00 la 17:00 au loc curse de galop, moment foarte asteptat de iubitorii de pariuri. Preturile sunt valabile atat pentru turistii romani (2 euro/ora), cat si pentru straini (intre 2 si 4 euro), iar cei care doresc lectii de echitatie vor scoate din buzunar 10 euro/ora.

    CUM NE DISTRAM

  • Mangalia. Festivalul "Callatis 2004", care este programat pentru perioada 9-15 august, se va desfasura anul acesta intr-un cadru mai putin conventional. Astfel, spectacolelor tematice cu care ne-am obisnuit deja le vor urma genuri mai "proaspete" de manifestari artistice. Acestea vor fi prezentate atat pe celebra scena-scoica plutitoare din mijlocul portului turistic Mangalia, cat si in alte locatii noi. Editia va debuta cu spectacolul "Seara Romanilor" si va fi urmat de concursul de frumusete "Miss Diaspora", care va reuni tinere romance care locuiesc in afara granitelor. Festivalul va mai include celebrul "Dialog al generatiilor", unde artistii debutanti isi vor intalnii "mai-marii", spectacolul "Callatis ca-n basme" si o seara dedicata folclorului romanesc. O premiera pe scena festivalului va fi "Dame’n Callatis", urmat de show-ul "Callatis la masculin". Nu va lipsi nici consacratul "Europa Top Hit", iar la sfarsit, bineinteles, se va acorda trofeul "Steaua de Mare".

  • Olimp. Litoralul romanesc este ultima destinatie a caravanei "Cool Girl Model". Scopul turneului este "vanarea" pe plaja a unor fete frumoase, care prezinta potential de a deveni fotomodele. Preselectiile se vor desfasura in statiunile Mamaia, Olimp si Costinesti. Fetele care trec de aceasta etapa vor avea parte de o schimbare radicala de look, de la coafura pana la stilul vestimentar, premergatoare unei sedinte foto profesioniste. La marea finala, care va avea loc tocmai la 9 decembrie, vor participa 25 de manechine, dintre care 13 vor fi cele alese in urma caravanei si care au trecut cu brio "testul" sedintei foto.

  • Neptun. Turistii veniti la malul Marii Negre, care s-au saturat de hamsiile si porumbul fiert sau copt de pe plaja si au chef de-un meniu romanesc sanatos, pot sa dea o raita pe la Neptun, la "Holiday Club". Acolo vor gasi o gama foarte variata de bucate, de la gustari vegetariene, pana la meniuri cu specific romanesc. Salate dobrogene, sarmalute cu mamaliguta, file de crap prajit cu cartofi natur, ciuperci sote, strudel cu mere si multe altele, la un pret de 900.000 de lei. (Miruna Mihalcea)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden