x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

de Sebastian S. Eduard    |    20 Mar 2006   •   00:00

20 martie 2006

Un egiptean la 23,4 secunde


In 2005, la fiecare 23,4 secunde s-a nascut un egiptean, ceea ce a facut ca populatia tarii sa ajunga la 73,67 milioane de locuitori. Conform datelor, barbatii reprezinta aproximativ 51% din populatie, cu o speranta de viata de 69 de ani, iar femeile - 48,8 %, cu o speranta de viata de 73 de ani.

Joc - Cum sa devii socialist


Realizarea unor fapte bune, ajutarea voluntara a muncitorilor care construiesc o cladire sau obtinerea autografului lui Mao Zedong sunt unele dintre obiectivele unui nou joc chinez online, intitulat "Invatati de la Lei Feng". Actiunea jocului se desfasoara in jurul lui Lei Feng, un soldat umil si generos din cadrul Armatei de Eliberare a Poporului, care - conform legendei - si-ar fi cheltuit toti banii pentru ajutorarea celor nevoiasi si a servit cu fidelitate partidul, pana cand, in 1962, a murit intr-un tragic accident. Jocul include si cautarea unei comori, insa gasirea ei nu inseamna obtinerea unei arme speciale sau a unui sac cu bani, ci o copie a operelor lui Mao.

Pedeapsa - Spargatorii l-au inchis in sicriu


In Kazahstan, doi spargatori l-au inchis pe un angajat al unei firme de pompe funebre intr-un sicriu, operand apoi linistiti, relateaza Rompres. Seri Sarsenbaiev, care traieste la Temirtau, in nord-estul tarii, a povestit ca doi barbati mascati au patruns noaptea in sediul firmei si l-au lovit pana si-a pierdut cunostinta. Cei doi l-au inchis apoi intr-un sicriu. Barbatul a fost eliberat in cele din urma de un alt angajat al firmei.

Recunoastere - Shakira a devenit statuie


O statuie uriasa a celebrei cantarete columbiene Shakira (foto), oferita de sculptorul german Dieter Pat, va trona in curand in piata centrala din orasul ei natal, Barranquilla, din nordul Columbiei. Statuia, care este din otel si masoara cinci metri inaltime, o infatiseaza pe interpreta de muzica pop cu o chitara in mana. Sculptorul i-a oferit cantaretei statuia in cadrul unei ceremonii organizate sub egida UNESCO, pentru adunarea de fonduri destinate unei fundatii pentru ajutorarea copiilor.

Italia - La 70 de ani, sex in masina


Politistii italieni nu au putut sa nu se amuze atunci cand au oprit o masina ce mergea in zig-zag pe strada si au constatat ca inauntrul autovehiculului se aflau doua persoane cuprinse de poftele carnii: o batrana de 70 de ani complet dezbracata, care incerca sa faca sex cu soferul, mai tanar cu 11 ani. Dupa ce au solicitat celor doi sa se imbrace, politistii au testat concentratia de alcool din sangele soferului. "Depasise de trei ori limita legala a alcoolului in sange. Presupunem ca a baut mai mult decat trebuia", a declarat unul dintre politisti.


Bai de soare la St. Petersburg


Cum a crescut putin temperatura, locuitorii orasului St. Petersburg au iesit... la plaja. Mai multi rusi s-au dezbracat pentru a profita de razele soarelui in fata fortaretei Petru si Pavel. Unii citesc ziarele, altii fac jogging sau pur si simplu vegeteaza incalzindu-se la soare.
×
Subiecte în articol: antimonden