x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

07 Apr 2005   •   00:00

Lectii de zbor pentru gaste / Facturi- gigant la curent / Prejudiciu - Transplantul de par, motiv de litigiu / Proteste - Fara tricouri roz / Anglia - Arestare divina / Hotie - Pierdut gorila galbena, 7 metri / Film - Veveritele, la training de spart nuci

Lectii de zbor pentru gaste

Biologul si pilotul german Ralf Birnbach invata gastele sa zboare in siguranta. Birnbach le arata pasarilor ruta corecta din Laponia in Germania. Traseul nu include tarile baltice, unde vanatorii sunt cu pustile pregatite la fiecare migratie a gastelor.

Facturi- gigant la curent

Peste 40.000 de proprietari din Marea Britanie s-au plans de facturile-gigant de anul trecut la electricitate. De exemplu, Pamela Fowler (72 de ani) avea de platit 47.257 de lire sterline. Motivul: facturile incasate timp de 18 luni nu fusesera centralizate. Reprezentantii ministerului de resort spun ca vor incepe o serie de controale pentru a se remedia neplacuta situatie.

Prejudiciu - Transplantul de par, motiv de litigiu

Un pacient nemultumit a obtinut aprobarea justitiei de a denigra public, pe un site de pe Internet, clinica medicala la care a apelat. Michael Kremer a cerut Clinicii "Bosley Medical" un transplant de par, in conditiile in care acestia sustineau ca, de la infiintare, in 1974, au pus in practica peste 180.000 de astfel de transplanturi. Clinica a dat in judecata clientul nemultumit, pe motiv ca aduce prejudicii grave imaginii si credibilitatii brand-ului. Nu a avut insa succes, pentru ca instanta a decis ca afirmatiile nemultumitului nu sunt comerciale, reprezentand propria opinie, in calitate de client.

Proteste - Fara tricouri roz

Membrii echipei de fotbal american a Universitatii din Arkansas isi vor schimba culoarea tricourilor pe care antrenorii ii obliga sa le poarte cand nu dau randament. Antrenorul Houston Nutt spune ca a renuntat la aceasta modalitate de pedepsire deoarece a primit mai multe proteste din partea asociatiilor de lupta impotriva cancerului si din partea asociatiilor de homosexuali. "Este de necrezut ceea ce se intampla. Si, in plus, tricourile nu sunt roz. Sunt de un rosu foarte, foarte, foarte deschis", a adaugat Nutt.

Anglia - Arestare divina

Un hot a fost prins cu ajutorul unei emisiuni religioase difuzate de BBC. Simon Merrick (24 de ani) a fost surprins de angajatul unui hotel in timp ce incerca sa sparga usa unei camere. Merrick a reusit sa fuga, insa a avut curajul de a participa la o emisiune pe teme religioase de la BBC. Angajatul hotelului, al carui nume nu a fost dat publicitatii, l-a vazut si a alertat politia. Simon Merrick a fost arestat si risca doi ani de inchisoare.

Hotie - Pierdut gorila galbena, 7 metri

Un comerciant din Viking Village, Stanwood, SUA, a fost din nou calcat de hoti. Subiectul vandalismului, o gorila "supraponderala", care anul trecut fusese atacata de o banda de infractori. In urma atacului, gorila a ramas schioapa. Acum insa n-a mai ramas deloc, pentru ca hotii au plecat cu ea acasa. Politia se-ntreaba cum, avand in vedere ca animalul avea peste 7 metri si ar fi durat destul de mult s-o dezumfle, pentru ca era vorba de o gorila galben cu albastru, gonflabila. Pagubitul ofera o recompensa de 500 de dolari celui care-i va aduce mascota inapoi, in conditiile in care un exemplar similar l-ar costa 5.000 de dolari.

Film - Veveritele, la training de spart nuci

Tim Burton, regizorul filmului "Charlie si Fabrica de ciocolata", care va fi lansat in Romania in luna august, a avut de furca cu actorii. Nu cu Johnny Depp, care urmeaza sa-l interpreteze pe Willy Wonka, ci cu… veveritele. Burton si-a propus sa dea viata "camerei nucilor" din romanul lui Roald Dahl, sursa de inspiratie a filmului. Asa ca Tim s-a apucat s-arunce cu milioanele de lire pentru trainingul veveritelor. "Imediat dupa nastere, le-am trimis la cursuri de spart nuci, care dureaza sase luni." Subiectul filmului consta in calatoria unui baietel printr-o fascinanta fabrica de ciocolata, avandu-l ca ghid pe cel mai ciudat fabricant de dulciuri din lume… Probabil ca regizorul are-n vedere si o-ntalnire cu deja celebrele marmote!

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden