x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

03 Apr 2005   •   00:00

Craiasa zapezii uriasa / Strip-tease in loc de sedinta / Greseala - BBC, rusinat de nestiinta / "Superoferta" - Mai curat, mai uscat, mai sarac / Gogonata - Dat in judecata pentru exagerare / La vie en rose - Haine colorate la puscarie

Craiasa zapezii uriasa

"A fost odata ca niciodata" este numele spectacolului la care au participat nume celebre precum Jean Michel Jarre, Olivia Newton John, Harry Belafonte, Roger Moore sau Tina Turner. Atractia show-ului organizat in Parken Stadium din Copenhaga, pentru a-l sarbatori pe Hans Christian Andersen, a reprezentat-o "Craiasa zapezii" gigant.

Strip-tease in loc de sedinta

Cei care au dorit sa vada la televizor sedinta Consiliului Local din Poughkeepsie (SUA) au admirat frumusete de show erotic. Se pare ca vina apartine celor de la cablu, care au emis pe un canal emisiunea altui post. "Imediat ce s-a observat neconcordanta, programul a fost intrerupt", a declarat Bill Powers, purtatorul de cuvant al Cablevision.

Greseala - BBC, rusinat de nestiinta

Purtatorul de cuvant al BBC 3 si-a cerut scuze public pentru mail-ul pe care unii dintre angajatii postului l-au trimis Fundatiei Bob Marley in care se cerea prezenta acestuia intr-o emisiune TV. Reprezentantii fundatiei spun ca Marley a fost solicitat sa realizeze un documentar despre hit-ul "No Woman No Cry". "Suntem foarte rusinati ca aceia care au trimis mail-ul nu stiau ca Bob Marley (foto) este mort din 1981. De asemenea, doresc sa precizez ca aceasta nu este o pacaleala de 1 Aprilie", se arata in declaratia trimisa catre redactia AFP din Londra.

"Superoferta" - Mai curat, mai uscat, mai sarac

O femeie din Richmond (SUA) si-a gasit locuinta "goala pusca": fara televizor, frigider, computer si alte obiecte electrocasnice. Ba chiar hotul se autoservise cu mancare si bautura. Surpriza cea mai mare a avut-o cand si-a vazut toate rufele spalate si uscate. Pentru capitanul Karl Leonard, modalitatea de actiune a infractorului nu reprezinta o surpriza: "Am mai avut cazuri in care pagubitii au gasit cina gata pregatita".

Gogonata - Dat in judecata pentru exagerare

Un barbat din Marea Britanie risca sa fie dat in judecata pentru exagerare. Mark Currie a participat la o excursie organizata de White Shark Ecoventures si apoi a povestit tuturor cum era sa-l manance un rechin alb. "Un monstru de peste cinci metri a inceput sa roada barele custii in care eram. Inca nu-mi vine sa cred ca am iesit viu de acolo", a declarat el intr-un ziar. Numai ca aceste comentarii nu i-a incantat pe organizatori, care vor sa-l dea in judecata pe aventurier.

La vie en rose - Haine colorate la puscarie

Detinutii din inchisorile japoneze vor avea in curand uniforme viu colorate. Motivul invocat de guvernatori: ridicarea moralului puscariasilor. Potrivit unor psihologi, costumele portocalii cu dungi verzi dau o stare de agresivitate si nervozitate. Asa stand lucrurile, acestia recomanda culorile pastelate (verde praz sau bleu).

Bikini - Copilaria, scoasa la vanzare

O companie suedeza producatoare de lenjerie intima si care isi distribuie produsele si in Norvegia a fost somata sa retraga de pe piata sutienele asortate cu bikini pe masura, dar destinate fetitelor intre 1 si 2 ani. Ministrul norvegian al Familiei, Laila Daavoey, sustine ca produsele leaga automat copiii de ideea de feminitate si deci sexualitate, iar asa ceva este pur si simplu inacceptabil. "E o metoda ingrozitoare de a vinde copilaria." (M.M.)

Amprente - Atentat la deget

Pare-se ca masinile "high-tech" n-aduc doar bucurii. Dimpotriva, cine detine autovehicule care raspund numai la amprenta digitala a posesorului risca sa ramana fara degete. Asa a patit un contabil din Malaysia. Hotii l-au surprins cand dadea sa urce la volan si au decis ca n-au alta solutie decat sa taie buricul degetului posesorului, pentru amprenta pe care "bijuteria" o recunostea. (M.M.)

Asemanare - Monument in forma de penis

Un monument de razboi din Olanda ar putea fi demontat din cauza plangerilor, conform carora acesta arata ca un penis urias. Monumentul Eliberarii este un obelisc gigantic din cupru care isi mareste sau reduce inaltimea in functie de soare si din care, in timpul sarbatorilor importante, tasnesc flacari. In plina lumina a soarelui, "erectia" monumentului poate atinge o inaltime de 10 metri, iar atunci cand se apropie noaptea, acesta isi reduce dimensiunile pana la 6 metri. Constructia urma sa fie expusa in luna mai a acestui an, dar acum autoritatile locale sustin ca acesta trebuie ori demontat, ori reproiectat.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru
×
Subiecte în articol: antimonden