x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

01 Apr 2005   •   00:00

Pacaleala de 1 Aprilie / Pinguinii au renuntat la homosexualitate / Ravas - Prajitura... castigatoare / Arte frumoase - Picteaza cu unghia / Family album - Reduceri pe baza de saruturi / Campanie - Atentie, imi bat nevasta / Rusinica - Fara statui nud

Pacaleala de 1 Aprilie

Ziua Pacalelilor a fost sarbatorita indiferent de tara sau de locul de munca. Si angajatii gradinii zoologice Ueno din Tokyo au tinut sa faca o mica farsa vizitatorilor. Astfel, acestia din urma, in loc sa vada un grup de pinguini, i-au admirat pe ingrijitori costumati "de sarbatoare".

Pinguinii au renuntat la homosexualitate

Pinguinii de la gradina zoologica din Suedia au renuntat, in sfarsit, la homosexualitate. Ingrijitorii sunt foarte multumiti ca, in cele din urma, femelele aduse special din Germania au reusit sa-i "converteasca". In plus, acestia n-au nimic impotriva ca pinguinii sa fie bisexuali, numai pui sa faca.

Ravas - Prajitura... castigatoare

Clientii unui restaurant chinezesc din Iowa primesc la fiecare desert cate un bilet de loterie. Unii dintre ei mai si castiga. Reprezentantii restaurantului spun ca pana acum aproximativ o suta dintre cei care au mancat aici au castigat sume cuprinse intre 100.000 si 500.000 de dolari. Ba chiar un client a fost la un pas de a castiga premiul cel mare, in valoare de 25,5 milioane de dolari.

Arte frumoase - Picteaza cu unghia

Un student la Arte Frumoase din Statele Unite picteaza cu unghia. Kunal Mitra nu-si poate folosi mana dreapta din cauza unei paralizii suferite in copilarie. Pasiunea lui pentru pictura este foarte mare, dar nu a folosit niciodata o pensula sau un creion. Nici macar la examenul de absolventa nu vrea sa renunte la unghia de la degetul aratator. "Nici un profesor nu vrea sa ma creada ca voi picta cu unghia la examen, dar eu nu vreau sa renunt. Si mai ales vreau sa intru in Cartea Recordurilor", a spus Mitra.

Family album - Reduceri pe baza de saruturi

Studiourile foto din China lanseaza o noua provocare proaspat casatoritilor care solicita un album. Astfel, cu cat se saruta mai mult in fata aparatelor de fotografiat, cu atat pretul final scade. Studioul foto din provincipa Jiaxing Zhejiang promite un discount de 6,50 lire sterline pentru fiecare secunda de "respiratie gura la gura". Totusi reducerile sunt limitate. Pentru un album in valoare de 385 de lire, discount-ul nu poate depasi 130 de lire. Se pare insa ca populatia chineza sufera de complexul intimitatii, pentru ca, in ciuda ofertei tentante, cinci cupluri au iesit val-vartej, rusinate de propunerea indecenta.

Campanie - Atentie, imi bat nevasta

Patru barbati care au fost de acord sa pozeze pentru o campanie impotriva violentei domestice au dat in judecata agentia de publicitate pentru prejudicii de imagine. Motivul este ca afisele din oras nu au fost retrase la data stabilita, iar trecatorii au inceput sa creada ca cei patru chiar isi bat nevestele. Ei apareau pe afise in spatele gratiilor, cu urmatorul mesaj: "Angajat model. Credincios, fidel. Sot abuziv". Conditiile contractului prevedeau ca afisele sa ramana pe stalpii din New York pentru cinci saptamani, si doar in anumite zone. Au stat insa aproape un an si au fost raspandite si in alte locatii. Barbatii au primit fiecare intre 1.500 si 2.000 de dolari pentru prestatie, iar acum ei cer despagubiri in valoare de 1 milion de dolari fiecare.

Rusinica - Fara statui nud

Un om de afaceri din Indiana va trebui sa-si imbrace statuile, deoarece, potrivit legilor acestui stat, sunt obscene. Ginger Streeval spune ca obiectul de activitate al societatii "White River Truck Repair and Yard Art" este realizarea de replici ale statuilor celebre (precum Venus din Milo sau David al lui Michelangelo). Cei care locuiesc in cartierul unde se afla depozitul afacerii s-au plans de nuditatea operelor, asa ca Streeval este obligat ori sa mute statuile in alta parte, ori sa le imbrace.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden