x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

29 Mar 2005   •   00:00

Apa rece purificatoare / Prea somnorosi pentru sex / Viciu - Animalele de la Circ, bete / Abracadabra - "Magician declar pierdut iepure" / Castig - Banii si iubitele se "cumpara" cu dulciuri / Violenta - Obscenitati pe frunte / Postaaaaa! - Teroristul Chihuahua

Apa rece purificatoare

In Velka Ida, localitate situata in estul Slovaciei, exista obiceiul ca, a doua zi de Pasti, tinerii sa ude fetele cu apa rece ca gheata. Se spune ca ritualul este menit sa asigure fetelor un an sanatos si prosper. In schimbul "botezului", fetele daruiesc baietilor oua vopsite, incondeiate sau chiar albe.

Prea somnorosi pentru sex

Foarte multi americani prefera sa doarma decat sa faca sex. Cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat de "National Sleep Foundation". Potrivit datelor statistice, doar 47 la suta dintre cele 1.500 de persoane intervievate pun sexul inaintea somnului. "Asa se explica si numarul mare de separari sau divorturi", a declarat Richard Gelula, directorul executiv al fundatiei.

Viciu - Animalele de la Circ, bete

Proprietarul Circului Whirling Bros se vede nevoit sa-si anuleze turneul programat pentru South Island, din cauza faptului ca animalele risca sa apara bete la reprezentatie. Si aceasta din cauza securitatii slabe care permite vizitatorilor inconstienti si pusi pe grosolanii sa arunce sticle si cutii cu bautura in custile animalelor. Ultimele afectate au fost un leu si un elefant. Cand ingrijitorul a venit sa ii hraneasca, a constatat cu stupoare ca acestia trecusera deja la capitolul bauturi alcoolice din meniu.

Abracadabra - "Magician declar pierdut iepure"

Un magician a ramas fara iepurele pe care il folosea la un numar de scamatorie la un club din Brighton (Marea Britanie). Un activist pentru drepturile animalelor a reusit sa subtilizeze "partenerul urecheat". Cand Lynn Thomas a dorit sa o scoata pe Georgina din palarie, aceasta nu era de gasit. "Cineva din public, mi-a atras atentia ca a vazut pe cineva fugind cu iepurele in brate", a declarat Lynn.

Castig - Banii si iubitele se "cumpara" cu dulciuri

Un studiu realizat de "Life Savers" a constatat ca cea mai sigura metoda de a te-nscrie in cursa pentru obtinerea unei mariri de salariu sunt dulciurile. Analiza demonstreaza ca 60% dintre persoanele care au avut, anul trecut, dulciuri pe birou, au primit marirea, in timp ce restul care nu s-au "dedulcit" n-au primit nimic in plus. Ba mai mult, 43% dintre norocosi au avut parte si de prime. Cele mai multe amatoare sunt femeile. Pe de alta parte, 10% dintre barbati estimeaza ca dulciurile i-au ajutat sa-si gaseasca mai repede o iubita si totodata sa fie mereu la curent cu barfele de la serviciu.

Violenta - Obscenitati pe frunte

Un tanar student s-a ales cu un tatuaj obscen, pe frunte, impotriva vointei sale. Doi cunoscuti l-au imobilizat si i-au pictat pe frunte, cu ajutorul unui instrument nesteril, o fraza cu mesaj obscen. Politia din Norwich nu a dat publicitatii nici numele infractorilor, nici pe cel al victimei, deoarece acestia sunt inca minori. Cei doi atacatori au fost retinuti, deoarece nu au avut resurse pentru a plati cautiunea in valoare de 25.000 de dolari. Victima va suferi fie o operatie chirurgicala, fie una cu laser, pentru a indeparta urmele cernelei.

Postaaaaa! - Teroristul Chihuahua

Postasii dintr-o suburbie a unui oras din Indiana au protestat impotriva unui caine Chihuahua, din cauza caruia nu-si puteau indeplini sarcina. "Teroristul" de numai 2 kg umbla brambura pe strazi, latrand si atacand gleznele trecatorilor. Desi nu e prima data cand functionarii nu pot acoperi o zona din cauza cainilor, un patruped de dimensiunile acestea reprezinta o premiera.

Islanda - Mesaj in sticla gasit dupa 18 ani

O fetita de 4 ani din Islanda a gasit in mare o sticla cu mesaj. Hartia dateaza din vara anului 1987 si a fost scrisa de un grup de tineri captivi pe o barca naufragiata. Din fericire, baietii au fost salvati la timp, iar parintii fetitei vor acum sa ia legatura cu tinerii care au scris mesajul.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden