x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

25 Mar 2005   •   00:00

Festivalul culorilor / A atacat hotul cu banane / Descoperire - Tesuturi de T. rex / Amintiri - Nu suferea numele cainelui / Solutie - Vandalii, speriati de cantece / Ciudatenii - Joburi care te fac fericit / Frustrare - 50 Cent vrea sa fie impuscat

Festivalul culorilor

Hindusii au un festival al culorilor. Ceremonia se desfasoara in regiunea Allahabad din India. Toata lumea isi vopseste fata cu prafuri colorate, numite "gulala", aceasta fiind metoda prin care hindusii sarbatoresc, an de an, sosirea primaverii. Sarbatoarea este o atractie pentru turisti

A atacat hotul cu banane

O adolescenta din Dakota de Nord a salvat un magazin de la jaf dupa ce a atacat hotul cu... banane. Crystal Senger (19 ani) a intrat in magazinul sau preferat si a vazut ca vanzatorul era jefuit. Fata a inceput atunci sa arunce cu toate bananele din raft. Cum ea este jucatoare de baseball, toate fructele au aterizat in capul hotului, un pusti de 17 ani.

Descoperire - Tesuturi de T. rex

Paleontologii americani au anuntat descoperirea unor tesuturi moi provenind de la un Tyrannosaurus rex care ar fi trait in urma cu 70 de milioane de ani. Tesuturile, care par sa fi servit la alcatuirea unui vas de sange, au fost prelevate din femurul unui T. rex botezat MOR 1125, descoperit in Montana. "Vasele sangvine si continutul lor sunt asemanatoare celor observate la oasele de strut", a spus Mary Schweitzer. Descoperirea de tesuturi moi este extrem de importanta, pentru ca din acestea s-ar putea extrage ADN-ul si poate chiar clona dinozauri, insa intr-un viitor foarte indepartat.

Amintiri - Nu suferea numele cainelui

Un barbat din Statele Unite a ucis cainele deoarece numele acestuia ii provoca amintiri neplacute. In urma cu putin timp, Kenneth James Watkins, 22 de ani, a fost condamnat pentru omorarea cainelui vecinului sau. Patrupedul familiei sale, botezat Felony (Crima), ii amintea de zilele petrecute la inchisoare, asa ca tanarul a hotarat sa scape de el... cu doua lovituri de topor. Barbatul se afla din nou in arest, cautiunea stabilita pentru eliberare fiind de 20.000 de dolari.

Solutie - Vandalii, speriati de cantece

Patronul unui magazin din Rhondda Valley, agasat de o gasca de adolescenti care obisnuiau sa vandalizeze imprejurimile, cu sticlele de alcool la-ndemana, a gasit solutia salvatoare: muzica clasica. De aproape 14 ani, de cand Nedahl K. pusese afacerea pe picioare, acesta a avut mereu de-a face cu bandele de golani care-i deranjau clientii si zgariau masinile, starnind teama si in acelasi timp exasperarea localnicilor. Cand a vazut ca politia n-a gasit metoda potrivita de a-i potoli pe tinerii zurbagii, Nedahl a decis ca in magazinul lui sa cante in mod constant un cantec Gregorian. Metoda a dat rezultate, tinerii simtindu-se stanjeniti de muzica suava care intona 10 ore pe zi, nonstop.

Ciudatenii - Joburi care te fac fericit

Cele mai neobisnuite joburi sunt, de exemplu, meseria de bucatar pusa in practica la Polul Sud, meseria de portar la o banala cladire din Manhattan, aceea de a poza nud pentru artisti si, de ce nu?, aceea de a lucra cu surubelnita. Joanne Gordon, autoarea cartii "Cum sa fii multumit de job: 100 de femei care-si iubesc meseria si de ce", este cea care a realizat studiul cu pricina. Una dintre cele mai picante povestiri e cea a lui Sally, bucatar-sef, cu inalte calificari si certificari, care a ales sa lucreze la Polul Sud. Aici se afla peste 1.200 de cercetatori si specialisti aflati in slujba Programului Antarctic al SUA. Iar Sally stie ca preparatele aduc mult mai multa multumire celor aflati departe de familie decat ar aduce-o unor clienti la un restaurant obisnuit, fie el si de patru stele.

Frustrare - 50 Cent vrea sa fie impuscat

Rapp-erul 50 Cent, pe numele sau adevarat Curtis Jackson, a declarat ca se simte frustrat de faptul ca inca nu a incercat nimeni sa-l impuste in timp ce se afla la volanul masinilor sale pretioase. Cantaretul, care a fost subiectul unor astfel de atacuri, dar inainte de a deveni faimos, s-a gandit sa-si blindeze doua dintre vehicule, ca sa fie sigur ca scapa cu viata: "Am cheltuit 200.000 de dolari cu sistemul asta de securitate, pentru masina din New York si pentru cea din L.A., si uite ca a fost degeaba. Chiar ma enerveaza ca nimeni n-a vrut sa ma-mpuste".

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden