x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

24 Mar 2005   •   00:00

Instrumentisti secundati de roboti / Inmormantat dupa 61 de ani / Imbogatire - Comoara din iarba / Canibal din greseala / Licitatie - Tigaia "sfanta" ia drumul sandvisului / "Bac" la 70 de ani / Cultura - Englezii habar n-au de Pasti / Brazilia - Doi gemeni au facut schimb in inchisoare / Turism - Ocolul lumii in 80 de secunde

  • MONDEN

  • Instrumentisti secundati de roboti

    Roboteii creati de Sony special pentru a imita omul si caracteristicile sale au avut deosebita onoare de a "performa" in acompaniementul unei orchestre adevarate la ceremonia oficiala de deschidere a Expozitiei Internationale 2005 de la Tokyo. Expozitia va fi deschisa publicului din 25 martie

    Inmormantat dupa 61 de ani

    Un soldat britanic mort in timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost inmormantat cu onoruri dupa 61 de ani. Trupul lui Arthur Foster, decedat la 27 de ani din cauza unor traumatisme craniene, a fost gasit dupa demolarea unui depozit. Foster a fost inmormantat cu onoruri la Cimitirul Militar Arnhem Oosterbeek.

    Imbogatire - Comoara din iarba

    Locuitorii din Jacksonville au avut placuta surpriza sa gaseasca imprastiate prin iarba, undeva langa Bulevardul Blanding Monday, sute de bancnote de un milion de dolari. Numai ca bucuria n-a tinut, de data asta, trei zile si trei nopti, ci doar cateva ore, pana cand proaspetii imbogatiti au aflat ca bancnotele sunt false. O companie de marketing si-a asumat responsabilitatea tiparirii respectivelor bancnote, dar sustine ca nu stie cum au ajuns sa zaca-n iarba, la-ndemana oricui.

    Cina - Canibal din greseala

    Un restaurant din San Jose, California, a fost de curand tinta unor controale amanuntite ale protectiei consumatorului. Motivul a fost reclamatia unei cliente care, in timp ce-si servea cina, a descoperit oripilata ca e pe cale sa inghita un deget. Din nefericire pentru ea, nu era vorba de nici o delicatesa culinara, ci chiar de un deget uman. Persoana a scuipat imediat "hrana" si a avertizat restul mesenilor. Specialistii care au analizat "obiectul" au descoperit, pentru inceput, ca degetul fusese fiert, dar nu intrase inca in descompunere, atunci cand doamna era cat pe ce sa-l ingurgiteze.

    Inventivi - Furt cu blandete

    Mary Ann Johnson, din West Mifflin, e o hoata pe care a dat-o de gol chiar politetea excesiva. Femeia obisnuia sa intre in magazine si sa-si aleaga victime din randul clientilor. Acestea erau intotdeauna femei in varsta, cu figuri binevoitoare. Mary Ann mergea direct la ele si le imbratisa, pentru ca stia ca n-or sa se retraga, din bun simt. Atunci hoata putea opera linistita, in timp ce victimele incercau sa-si dea seama cine e femeia si ce vrea de la ele. Dupa ce le imbratisa, hoata-si dadea intalnire cu victimele la slujba de duminica, astfel ca nimeni n-o putea banui de nimic, pana cand ajungeau la casa de marcat.

    Licitatie - Tigaia "sfanta" ia drumul sandvisului

    Americanca Diana Duyser, cea care a vandut anul trecut un sandvis cu branza pentru suma de 28.000 de mii de dolari, si-a facut publica intentia de a pune in vanzare si tigaia folosita la preparerea lui. Sandvisul fusese vandut in urma unei licitatii on line, iar suma exorbitanta se justifica prin aceea ca imaginea Fecioarei Maria parea a fi conturata pe una din bucatile de paine. Cand Diana s-a hotarat sa-l vanda, sandvisul zacea deja prin sertarele ei de vreo 10 ani. Deocamdata, "sfanta tigaie" n-a reusit sa stranga decat 250 de dolari, insa Diana e convinsa ca pana la urma ofertele vor depasi cateva zeci de mii de dolari.

    Planuri - Sumo in pantaloni

    Regulamentul luptelor de sumo ar putea suferi cateva transformari. Si asta pentru ca exista propunerea ca, in locul traditionalului costum, copiii si adolescentii sa poarte "pantalonasi sumo". Acest obiect vestimentar va fi asemanator celui de la ciclism. Propunerea, venita din partea asociatiei de luptatori sumo amatori, nu pare a fi insa pe placul profesionistilor. "Nu vom lasa nici un tanar in pantaloni la concursurile oficiale. Luptele de sumo au o traditie si vrem sa fie respectata", a declarat purtatorul de cuvant al "Nihon Sumo Kyokai".

    Examen - "Bac" la 70 de ani

    Elevii indieni veniti la examen de bacalaureat si-au confundat colegul cu un supervizor. De fapt, "invatacelul" in varsta de 70 de ani, venise ca si ceilelti, sa-si sustina examenul de absolventa a liceului. Ramchandra Baidya, din Kanpur, s-a hotarat la batranete sa urmeze cursurile institutiei. "Varsta nu constituie un impediment pentru a invata", a declarat el. Adaugam ca Baidya este pensionar de 12 ani si are mai multi nepoti, unii chiar de varsta "colegilor".

    Cultura - Englezii habar n-au de Pasti

    Mai mult de jumatate din englezi nu stiu ce se sarbatoreste de Pasti. Cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat de revista "Reader’s digest". Potrivit sondajului, numai 48% din cei 1.000 de oameni chestionati au raspuns ca de Pastile inseamna rastingnirea lui Iisus. De asemenea, 92% din respondenti n-au stiu ca numele real al Papei Ioan Paul al II-lea este Karol Wojtyla. In ceea ce-l priveste pe Iuda, 42% n-au stiut ca Iscarioteanul l-a tradat pe Iisus.

    Brazilia - Doi gemeni au facut schimb in inchisoare

    Doi gemeni din Brazilia condamnati la inchisoare pentru infractiuni diferite au avut supriza sa se intalneasca in aceeasi celula. Paulo Henrique de Oliveira, condamnat pentru trafic de droguri, isi ispasise pedeapsa si trebuia sa fie eliberat. Numai ca fratele sau Paulo Sergio de Oliveira i-a luat locul. Frauda a fost descoperita dupa ce colegii de temnita au avertizat gardienii. Evadatul a fost prins, iar fratelui sau i s-a prelungit pedeapsa si a fost mutat intr-o alta celula.

    Limbaj - Elefantii din Africa invata limbi straine

    Peter Tyack, un zoolog austriac, a descoperit recent ca elefantii pot imita diverse sunete, precum cele emise de camioane, dar pot de asemenea sa "copieze" suntele elefantilor din alte specii. De exemplu, Calimero, un mascul de 23 de ani care a convietiut vreme de 18 ani cu doua femele provenite din Asia, a ajuns in cele din urma sa imprumute limba straina a vecinelor sale in loc sa emita sunetele specifice unui elefant din Africa. Cercetatorii sustin ca descoperirea este inedita, acesta constituind primul caz de imitare vocala la un alt mamifer in afara de maimuta. Elefantii mai comunica lovind pamantul cu picioarele, provocand astfel vibratii perceptibile la distante de 30 de kilometri, pentru a se avertiza unii pe altii de pericole.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea

    Turism - Ocolul lumii in 80 de secunde

    Pentru cei care vor sa-si petreaca vacanta intr-un stil anume, Cannes este locul potrivit. Hotelul 3,14 este cea mai recenta achizitie a mirificului oras de pe Coasta de Azur. Noutatea consta in ideea cu care a venit arhitectul, hotelul fiind unul multicultural. Situat pe 5 niveluri, la 50 de metri de mare, fiecare etaj are un iz anume. Astfel, Africa, Asia, America, Oceania si Europa sunt continentele care dau nota fiecarui etaj. Turistii pot alege asadar tara in care isi vor petrece concediul… chiar in hotel. Mai mult, holurile sunt decorate in stil feng shui pentru revitalizarea organismului. Pe terasa hotelului exista piscina cu hidromasaj, o padure de bambusi, o cascada si hamacuri pentru relaxare. (Raluca Grintescu)
    ×
    Subiecte în articol: antimonden