x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

23 Mar 2005   •   00:00

Japonezii au inventat "mambosai" / Ceas cu picioare / Imoral - Cadavre pe post de manechin / Obscen - Cu banana in pantaloni / Hac! - A incurcat autostrada cu aeroportul / Proiect - Orasul surzilor / Vis implinit - La 18 ani are propria linie aeriana / Concurs - Cel mai "toxic" miros de picioare

Japonezii au inventat "mambosai"

Cantaretul japonez de mambo Paradise Yamamoto creeaza "mambobonsai", o combinatie intre bonsai si figurine, tot de mana lui facute. Personajele sunt diverse: de la soldati americani la liderul nord-coreean Kim Yong-Il

Ceas cu picioare

Americanii au inventat ceasul desteptator cu picioare. Cand somnorosul il opreste de mai multe ori, ceasul o ia la goana si se duce in celalalt capat al camerei, de unde isi reia "repertoriul". Astfel, omul este nevoit sa se dea jos din pat pentru a scapa de zgomotul asurzitor al desteptatorului realizat de MIT’s Media Lab.

Imoral - Cadavre pe post de manechin

Specialistii in cercetare din Austria, care folosesc cadavre pentru simularea efectelor cauzate de accidentele rutiere, risca sase luni de puscarie sau o amenda usturatoare. Cercetatorii de la Universitatea din Graz au folosit 21 de cadavre in teste efectuate intre 1994 si 2003. Acestea au fost de un real folos in constructia manechinelor utilizate mai departe de companiile producatoare de autovehicule. Principala problema a autoritatilor comisiilor de etica este daca cercetatorii au obtinut sau nu, in prealabil, acordul familiilor persoanelor decedate.

Obscen - Cu banana in pantaloni

Un politist pensionar din Stamford a fost acuzat pentru deranjarea linistii publice. Arthur Bertana, in varsta de 62 de ani, a fost retinut de politie dupa ce si-a introdus o banana in pantaloni si s-a folosit de ea pentru a face gesturi obscene in public. Ofiterul care i-a observat comportamentul timp de cateva zile a declarat ca individul purta pantaloni foarte stramti si atragea atentia trecatorilor spre "umflatura" de sub curea, care era de fapt o banana de jucarie.

Hac! - A incurcat autostrada cu aeroportul

Un conducator auto aflat sub influenta bauturilor alcoolice a incurcat autostrada cu aeroportul. Nu se stie cum, dar Ronald Ogembo din Minneapolis era gata-gata sa se ciocneasca pe aeroportul international St. Paul cu un avion ce se pregatea de decolare. Politistii veniti la locul incidentului au descoperit ca soferul depasise de doua ori limita legala de alcoolemie.

Proiect - Orasul surzilor

O companie din Michigan are in derulare un proiect ce prevede constructia unui oras, langa Sioux Falls, special gandit pentru acomodarea persoanelor cu deficiente auditive. Principala modalitate de comunicare va fi prin semne. Orasul va beneficia de toate facilitatile specifice oricarui alt oras, numai ca acesta se va autoadministra din castigurile obtinute de pe urma turistilor care tranziteaza statul si aleg sa faca un popas aici. Pana acum, 92 de familii s-au inscris pe listele pentru locurile disponibile in orasului botezat dupa Laurent Clerc, (profesorul francez care a adus limbajul semnelor in SUA), exact procentul de care e nevoie pentru a demara proiectul.

Vis implinit - La 18 ani are propria linie aeriana

Visele din copilarie ale lui Martin Halstead au devenit realitate. Tanarul, in varsta de 18 ani, din Londra, are propria linie aeriana. Zborurile companiei Alpha 1 Airways sunt de doua ori pe zi, intre Oxford si Cambridge, doua centre universitate intre care este foarte dificil sa circuli cu trenul sau cu autoturismul. Adolescentul a primit o parte din banii investiti mostenire de la bunica sa, iar ceilalti au fost obtinuti din multiplele joburi part-time.

Concurs - Cel mai "toxic" miros de picioare

Un baietel in varsta de 10 ani, Noah Nielsen, a reusit performanta de a fi numarul 1 intr-un concurs de "adidasi stalciti si urat mirositori". Totusi verdictul hotarator nu s-a datorat stadiului de uzura al adidasilor, ci mirosului ingrozitor care i-a facut pe membrii juriului sa se ridice de la mese. Nielsen a declarat ca secretul succesului consta in a nu purta niciodata sosete, mai ales cand e cald afara. Parintii acestuia au declarat ca baiatul, cu o saptamana inainte de cea de-a 30 editie a concursului, a refuzat sa-si faca baie. Concluzia la care a ajuns juriul, dupa acordarea premiului, a fost ca nici un om n-ar trebui sa miroasa asa de urat.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden