x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Mirică rămâne retro

Mirică rămâne retro

de Dana Cobuz    |    07 Mar 2010   •   00:00
Mirică rămâne retro

Lui Claudiu Mirică îi place să fie retro. Proiectul său muzical, început în urmă cu un an, continuă cu un show special: Retro Electro Show, care va fi prezentat în mai multe cluburi din Bucureşti şi din provincie. Debutul acestui show a avut loc în clubul New Folies Palace din Bucureşti săptămâna trecută.



Ce înseamnă, concret, spectacolul lui Mirică? "Piese ale anilor '60-'70-'80 cântate live alături de trupa mea de acompaniament, The Retro Girls (Marlene Magdiş, Camelia Jamalt, Simona Dumitru), piesele fiind remixate de un DJ. În plus, Retro Electro Show cuprinde piese de pe albumul «Retro»: «Lasă-mi, toamnă, pomii verzi», «Iubire, iubire» (duet virtual cu Margareta Pâslaru) sau «Iubire, bibelou de porţelan»"

Claudiu interpretează pentru fanii săi şi o variantă inedită la "Paroles, paroles", fără Catinca Roman însă. Colaborarea celor doi a încetat pentru că protagoniştii şi-au văzut fiecare de drumul său. Iar Catinca nu şi-a mai dorit să apară pe scenă. Cum orice sfârşit face loc unui nou început, Mirică şi-a propus ca în proiectul său retro să realizeze mai multe duete cu personalităţi ale lumii culturale şi mondene din România: "Vreau să invit alături de mine personaje inedite, nu neapărat din domeniul muzicii. Asta e şi ideea, să creez adevărate happeninguri alături de vedete care apar pentru prima dată în postura de interprete".

După "Paroles, paroles" alături de Catinca Roman, Claudiu s-a gândit la prezentatoarea tv Tania Budi. Cei doi au înregistrat împreună o piesă. "Noi trebuia să cântăm o piesă de Crăciun, însă am plecat la Paris şi am renunţat la idee. Tania este foarte talentată. Unde mai pui că este şi foarte frumoasă, dar şi cu o mare pasiune pentru muzica de altădată. Tania nu intenţionează să se apuce de cântat, deşi ar putea să o facă foarte bine. Nu ştiu însă dacă vom apărea la tv amândoi. Sau cine ştie?", spune Claudiu.

Pentru prima dată de la relansare, cu al său concept retro, Claudiu va scoate din sertar un proiect muzical inedit, conceput în întregime de el. "Un album inedit, cu piese inspirate de personaje din cărţi celebre sau de poveşti pentru copii. Toate însă sunt «razna», iar întâmplările sunt răstălmăcite. Piesele sunt compoziţiile mele, versurile sunt în engleză şi franceză, iar una dintre ele ar putea să facă parte dintr-un proiect care ţine de cinematografie. Încă nu spun mai multe, e surpriză", ne-a dezvăluit Mirică.

×
Subiecte în articol: antimonden