x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Parodii dupa manele

Parodii dupa manele

09 Dec 2004   •   00:00

MONDEN
OPERA - A-tentat la melodiile lui Adrian de Vito sau Sorin Salam Am trait s-o auzim si pe asta: manele parodiate! Trupa numita A-tentat face bascalie de versurile manelistilor si nu numai. Textele lor sunt "subtiri" si pline de beep-uri dar sunt facute cu intentie.
CATALINA IANCU

SCHIMBAREA MACAZULUI. Puya si Nino renunta la bascalie pentru a se apuca serios de muzica
COLEGI DE BREASLA. Manelistii de ocazie, alaturi de "sora" lor Minodora
Dar cine sunt cei care au atentat la versurile manelistilor? Puya (altul decat cel din "La Familia") si Nino cantau, in urma cu cativa ani, hip-hop si rap. Cand scandalurile cu grupul Andre erau in toi, s-au gandit sa compuna un text despre "andrele". Asa a aparut prima "dedicatie", intitulata "Motoare, motoare". Satui de versuri proaste s-au apucat sa-i parodieze apoi pe Adrian de Vito, Sorin Salam ori Florin Fermecatorul. Dar au reusit performanta de-a ramane prieteni cu ei. Ba chiar au cantat impreuna pe aceleasi scene.

LACRIMI CRISTALINE. Doar Costi Ionita s-a suparat fiindca si-au batut joc de lacrimile lui cristaline: "Fara tine nu-mi miroase a votca, fara tine spritul n-are rost / Sub privirea ta de alcoolista, totdeauna fericit am fost. / Multe lacrimi cristaline, de la ceapa-mi curg, stii bine / Si plangeam asa de tare de ziceai ca-s stropitoare!"

Lui Adi de la Valcea i-au murit laudatorii. De aceea canta in gura mare: "Am avut multe femei, numa’ una si-una / Dar nici una dintre ele nu mi-a luat inima / Mama, ce frumoasa e si ce zambet are / Cand se uita-n ochii mei inima-mi bate tare. / Uite, uita-te la ea, cum danseaza bruneta / Asta-i marfa de gagica, du-te fara frica". Insa cei de la A-tentat n-au avut norcul lui: "Am avut multe femei, numa’ una si-una / Fara maini, cu capul mare, stirbe-n toata gura / Mama, ce nasoala e si ce fata are / O duc la mamaia-n vie ca sperietoare! Uite, uita-te la ea, cum fug ciorile de ea / Asta-i varza de gagica, langa ea mi-e frica".

ZDREANTA. Hit-ul manelist cu care s-a relansat Daniela Gyorfi pe spatele lui Liviu Guta a devenit bataia de joc a "dusmanilor": "De ce ma minti, de ce ma minti / Eu stiu ca nu-i ceea ce simti / Inima ta doar pe mine ma vrea" se canta asa: "De ce ma minti, de ce ma minti / Eu stiu ca nu te speli pe dinti / Si-ti spun pe bune, esti urata cu spume!"

Florin Salam zice in felul urmator: "Vreau sa-mi impart viata cu tine, doar cu tine, tu cu mine / Of, iubirea mea / Sa ne iubim la nebunie, tu cu mine, eu cu tine / Of, dragostea mea". Dar Puya si Nino au o varianta mai "sexy": "Vreau sa ma urc acum pe tine, tu pe mine, eu pe tine / Of, crizata mea / Sa facem sex la nebunie, eu cu tine, tu cu mine / Of, turbata mea…/". Adrian Minune plangea de mama focului in fata iubitei. Si tot degeaba: "Stau si plang in fata ta / Mi se rupe inima / Sufletul nu mi-l alini / Parca suntem doi straini". Iata si bucata "atentatilor": "Stau cu banu’n fata ta / Ti se rupe dantura / Cainele nu mi-l alini / Si-acum doarme prin vecini. / Se-ntreaba dusmanii mei / Azorica si Grivei / Daca l-am vazut pe Zdreanta / E-n baie, pune faianta!"

VIDEOCLIP. Asa cum spun si intr-o noua piesa pentru care vor face un videoclip, nu apar la posturile consacrate, ci numai la radiourile pirat. Si asta deoarece textele lor contin si multe "beep"-uri. Nu folosesc cuvinte obscene, dar le lasa sa se inteleaga din rime. Ultima gaselnita este "E foame de bani", dupa Sisu si Puya. Dupa atatea vedete luate in colimator, urmeaza Rocsana Marcu, Andra sau Fizz. "E foame de bani, e foame de bani, baieti, / Lumea tre’ sa stie ca voi vindeti castraveti / E foame de bani, e foame de bani, baieti, / Lumea tre’ sa stie ce fel de carnati sunteti! / Luati-va numele inapoi, ne p… pe voi / Ati aparut de la gunoi, mirositi a usturoi / Numele de La Familia nu voi l-ati inventat… / Si eu sunt bengos, da’ nu sunt Fizz-os, / Daca ai haina de blana, macar vara da-o jos!"

STROPITOARE

"Fara tine nu-mi miroase a votca, fara tine spritul n-are rost / Sub privirea ta de alcoolista, totdeauna fericit am fost. / Multe lacrimi cristaline, de la ceapa-mi curg, stii bine / Si plangeam asa de tare de ziceai ca-s stropitoare" - De la A-tentat pentru Costi Ionita

MOGA YOGA
Dar nu numai pe manelisti i-au luat in vizor, ci si pe cantaretii pop. Si a cam inceput sa le placa. "Auzi fratioare, ia auzi versuri misto / «Alo, alo ! Sunt eu, Picasso! / Ti-am dat beep si sunt voinic» / Dai beep-uri intruna, se vede ca esti zgarcit". Marius Moga este… Marius Yoga. Iata ce s-a ales de melodia acestuia pe care o interpreteaza alaturi de Cream: "La usa bate cineva / Haide, ba deschide / Suntem noi, Politia / Intram peste tine!"De la O-zone au pastrat doar melodia: "Vrei sa pleci dar nu ma nu ma iei/Ce bataie-ti iei, daca nu ma iei/Mai demult tu ai cazut din tei". Cei doi manelisti de ocazie, Puya si Nino s-au saturat de bascalie si vor sa se intoarca la prima iubire: hip-hop-ul.
×
Subiecte în articol: antimonden