x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Radu Fornea revine cu K1

Radu Fornea revine cu K1

26 Noi 2004   •   00:00

AU VALOARE! - Videoclipul, filmat intr-o hala industriala, a costat 10.000 de euro

Va mai amintiti de trupa K1? Desi a stat ceva vreme pe bara, iata ca membrii formatiei isi anunta revenirea pe piata muzicala cu un clip ce i-a costat o avere.
SIMONA ECOVOIU

CONDITII GRELE. Radu, Mircea si Danny au inghetat in timpul filmarilor

Dupa o indelungata absenta discografica, Radu, Mircea si Danny, membrii trupei K1, vor sa rupa din nou gura targului cu piesa "Pentru Romania". Melodia beneficiaza si de un videoclip de cinci stele, pentru care trupa K1 a fost nevoita sa faca rost de aproape 400 de milioane de lei.

REGIE DE CINCI STELE. Se zvoneste ca s-a folosit un echipament tehnic sofisticat si ca de aceea costurile s-au ridicat la exorbitanta suma. Muzica si textul piesei cu pricina, ce are mesaj social, au fost compuse de cei trei componenti ai formatiei. Si, ca revenirea sa fie una pe masura talentului muzical, videoclipul, ce va fi difuzat in curand pe posturile tv de specialitate, a beneficiat de regia lui Petre Nastase, acest guru al clipurilor muzicale autohtone. El a ales o locatie deloc prietenoasa, o hala industriala parasita, situata in cartierul Colentina. Filmarile au durat doua zile si s-au desfasurat in conditii vitrege, cei trei solisti fiind nevoiti sa cante in frig, temperatura din incinta halei fiind in jur de 5 grade Celsius. Ca sa nu mai adaugam faptul ca, in acest spatiu, unde odinioara strungarii fredonau cantece patriotice, sunt depozitate acum tone de gunoaie.

TONE DE GUNOI. Si nici ca s-a dat cu matura, caci, deh, hartiile si cutiile de conserve dadeau bine in cadru, mai ales ca baietii canta despre mizeria din tara. Pentru clip au fost alesi si 100 de figuranti, un numar record pentru o productie de gen. S-a improvizat si un ring de dans, creandu-se, in acest mod, atmosfera unui club underground.

ACCESORII. Si costumele protagonistilor sunt unicat. Ii veti vedea pe Radu, Mircea si Danny imbracati in haine cazone, cu accesorii amuzante. De fapt, ei au optat intotdeauna pentru un look diferit de cel al altor trupe. Au avut melodii mai altfel, look mai altfel, proiecte mai altfel. Sa speram ca pauza le-a fost de bun augur si ca noul videoclip ii va readuce pe interpreti in topurile de specialitate.

STIL NOU

"Dupa ce vreme de mai bine de un an ne-am ocupat de afaceri, bineinteles, tot in domeniul muzical, am considerat ca este momentul ca trupa K1 sa revina. Cu un nou stil si un nou look. Nu vom mai avea prelucrari dupa Phoenix si vom renunta si la hainele negre lungi. In decembrie lansam albumul «Pentru Romania»" - Danny, componentul trupei K1

PRELUCRARI PHOENIX
In 1997, apare primul material audio K1 "Fata verde". In acelasi an de gratie, trupa lanseaza si primul album, intitulat "Phoenix dance explosion". Prelucrarile melodiilor din repertoriul legendarului grup Phoenix le-au adus faima celor trei baieti Radu Fornea, Daniel Alexandrescu si Mircea Presel. Ei au dorit insa si propagarea curentului dance. Asa a luat fiinta Fundatia "Generatia Noua", in care au fost atrase trupele Ro-mania, Double D, Mb&C, U-Nite si t-Short, multe dintre ele fiind date "disparute". La capitolul realizari pe anul 2002 adaugam o aparitie a acestei formatii pe scena Festivalului Mamaia, intr-un recital live de 20 de minute. La finele anului 2003, componentii trupei K1 au sustinut un recital in Piata Primariei din Alcala de Henares, o localitate aflata in imediata apropiere a capitalei Spaniei, Madrid.
×
Subiecte în articol: antimonden