x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Rafagamania ataca din nou publicul roman

Rafagamania ataca din nou publicul roman

de Dana Cobuz    |    04 Iun 2006   •   00:00
Rafagamania ataca din nou publicul roman

In a doua jumatate a lunii iulie, trupa argentiniana Rafaga revine la Bucuresti, cu un concert in Piata Constitutiei.

Spera sa aiba un public la fel de numeros ca in 2003, cand cateva zeci de mii de spectatori i-au aplaudat la scena deschisa. Inaintea inceperii turneului european, Rodrigo Gonzalo Tapari, noul vocalist al formatiei, ne-a vorbit despre Rafaga si Romania.

Jurnalul National: Care este ocazia noii vizite in Romania?
Rodrigo Gonzalo Tapari: Vrem sa facem cunoscut minunatului public roman noul nostru album "Duenos del viento" ("Stapanii vantului"). Programul nu este inca definitivat, dar am vrea, daca timpul ne va permite, sa vizitam Castelul lui Dracula si Litoralul romanesc.

Ce noutati pentru stilul Rafaga aduce noul album?
Stilul nostru este cumbia cu o reala tenta pop, se numeste latino soul, dar acest album contine ca noutate si o melodie salsa - "Aun te amo", care a placut mult publicului din America Latina.

Ce tari cuprinde noul turneu european?
In primul rand Spania. De cativa ani buni realizam in Spania lungi turnee, practic este a doua noastra casa. Vom concerta in toate marile orase spaniole, in Tenerife si Insulele Canare. Vom merge si in Elvetia, Italia, Romania, suntem in tratative avansate pentru Suedia si Germania.

A avut o stea norocoasa

Ce amintire pastrati despre Romania?
In 2003, cand Rafaga a concertat aici, nu eram solistul formatiei, dar baietii mi-au spus ca le-au placut ospitalitatea, amabilitatea si buna dispozitie a romanilor. Au fost foarte incantati ca romanii le cunosteau melodiile. Au spus ca fetele sunt sexy, elegante si danseaza foarte bine. Eu personal imi doresc mult sa cunosc Romania, sa cantam si sa dansam impreuna.

Ti-a fost greu sa preiei rolul lui Ariel?
Am fost deosebit de fericit cand am fost ales vocalist, in urma castingului organizat de baietii din formatie. Apoi am realizat ca raspunderea mea este foarte mare, ca Rafaga este o formatie de profesionisti, cu renume international, cu multe premii si discuri de aur si de platina. Asa ca am facut tot ceea ce mi-a stat in putinta ca Rafaga sa continue pe acelasi drum, plin de succese. Cred ca am avut o stea norocoasa, publicul m-a primit cu multa caldura si incredere.

Ce inseamna "rafagamania"?
Rafaga a cucerit inca de la inceput publicul prin ritmurile originale, sunetul impecabil si vestimentatie. Am devenit astfel un fenomen in lumea muzicii tropicale din Argentina si apoi din intreaga America Latina, unde avem multe fan cluburi puternice. Acest fenomen a fost numit "rafagamania" si iata, spre incantarea noastra, s-a extins si in numeroase alte tari din lume.

Repetati opt-zece ore pe zi. Cu ce altceva va mai ocupati in afara de muzica?
In muzica tropicala este o mare concurenta, noi luptam cu toata energia, cu profesionalism, dar si cu modestie pentru a ne mentine primul loc. Acest lucru ne ocupa tot timpul, dar o facem cu toata dragostea si pasiunea, asa ca nu vrem si nici nu avem timp pentru altceva. Avem insa hobby-uri: fotbalul, jocurile video, iar eu, daca nu as fi fost cantaret, m-as fi facut actor.

Ce asteptari aveti de la 2006?
Ne dorim ca acest turneu sa fie un succes, "Duenos del viento" sa placa publicului, melodiile noastre sa devina hituri si sa obtinem cu acest nou album Premiul Gardel. Ne dorim sanatate, energie, putere de munca si inspiratie - "buena onda", cum spunem noi.
×
Subiecte în articol: antimonden rafaga