x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Record - Clip Traistariu: 50.000 de euro

Record - Clip Traistariu: 50.000 de euro

de Dana Cobuz    |    08 Apr 2006   •   00:00
Record - Clip Traistariu: 50.000 de euro

Reprezentantul nostru la Eurovision, Mihai Traistariu, va filma cel mai scump videoclip care s-a facut vreodata unei piese romanesti. Producatorul german Ralph Siegel a avansat suma de 50.000 de euro pentru varianta internationala a lui Tornero.

De doar cateva zile, Mihai Traistariu si-a schimbat casa de discuri. "Era Business s-a desfiintat, iar primii care mi-au facut o oferta au fost cei de la Roton. O oferta buna, ce-i drept, dar m-a incantat si faptul ca aici au contract Morandi, Akcent si alti artisti de top", ne-a declarat solistul.

NOROC. Aceasta schimbare a fost urmata si de o oferta foarte avantajoasa pentru el. "Catalin Muraru (n.r. - boss-ul de la Roton) a fost contactat de un producator german, Ralph Siegel, managerul Jupiter Records. Acesta i-a propus lansarea si promovarea mea in Germania, Austria si Elvetia. Mai mult, vrea sa-mi faca un videoclip special pentru difuzare in strainatate. Costurile se ridica la vreo 50.000 de euro. S-a estimat ca intr-o saptamana de la lansare, el va fi difuzat in 16 tari", ne-a mai spus Mihai. Ralph Siegel este compozitorul piesei care reprezinta Elvetia in acest an la Eurovision, competitie la care a reprezentat Germania vreme de 14 ani. Piesa "Tornero" a fost promovata atat cu intentie, cat si fara. Numeroase site-uri internationale gazduiesc inregistrarea, punand-o gratuit la dispozitia celor care vor sa o copieze. In acest fel, piesa a ajuns sa circule in Europa in trei variante: cea originala, un remix dance si unul pentru cluburi. Melodia a intrat de saptamani bune in play-list-urile unor posturi de radio din Bulgaria, Germania, Elvetia, Austria, Turcia si Grecia.

PROGRAM INCARCAT. De ieri, Traistariu si "invinsii" sai din finala romaneasca a Eurovision, Akcent si Delia, impreuna cu invitatele lor - Trident, Blondy si Heaven, au plecat intr-un turneu prin tara, care trece prin Iasi, Brasov, Cluj si Timisoara si care este sprijinit de sponsorul principal al concursului Eurovision. La 16 aprilie, pentru reprezentantul Romaniei incepe cea mai grea perioada, in care trebuie sa-si promoveze piesa in cele 14 tari in care a fost invitat sa cante. "Deschiderea" o face in Slovenia, unde va lua parte la un festival "de genul Callatis-ului de la noi", continuand apoi cu Malta, Belgia, Monaco, Spania, Germania, Cipru etc. Plecarea cu delegatia oficiala in Grecia va fi la 10 mai, cu 10 zile inainte de finala Eurovision.

TRILURI
Asa cum a promis, Mihai Traistariu va prezenta la Atena o varianta modificata a piesei Tornero: "Acum suna mai disco decat ati auzit-o la televizor. In plus, are doua «triluri», din acelea care ma fac inconfundabil. Nu castig nici un ban de pe urma deplasarilor in strainatate, cu «Tornero». Sunt concerte exclusiv de promovare. Cheltuielile le suporta saraca Televiziune Romana. Ce sa facem? Trebuie sa fim cunoscuti", ne-a declarat Traistariu. Poate ca finala Eurovision ii va face bine la cariera, chiar daca nu va prinde un loc printre primele zece tari clasate. Cel de-al optulea album al lui Traistariu va aparea sub marca Roton, cel mai probabil in luna mai. Cum era de asteptat, va include si piesa "Tornero", alaturi de alte 15 melodii, din care jumatate au versuri in limba engleza.

×
Subiecte în articol: antimonden traistariu