x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Regina MISIA, fara haine!

Regina MISIA, fara haine!

05 Dec 2004   •   00:00

POLIGLOTA - A invatat sa spuna in romaneste ca s-a imbracat din Brasov

Gata, doamnele Brasovului nu mai au serate! Sambata seara, regina muzicii fado, MISIA, a incheiat ciclul "Serate elegante pentru doamne sarmante" de la Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu".
DANA ANDRONIE

HAR. MISIA i-a facut pe brasoveni sa iubeasca muzica fado
Venirea MISIEI in Romania l-a costat pe organizator, Fundatia "Aurel Mitran", aproape cat Cesaria Evora. Nu ne venea a crede urechilor ca cele doua "regine" au acelasi pret. Dar mai tanara cantareata de muzica fado a sustinut un concert pe care ardelenii nu-l vor uita in urmatorii cinci ani. Cel putin!

LA INALTIME. Susana Aguiar (MISIA, pe scena) a sosit la Brasov vineri seara. A fost cazata, impreuna cu instrumentistii sai, la un hotel din apropierea teatrului si n-a iesit din camera pana a doua zi, in jurul orei 16:00, pentru repetitiile de sunet. Infofolita ca de iarna (manusile ii mai lipseau), MISIA s-a asigurat ca atat ea, cat si echipa ei se aud foarte bine. Se pregatea sa fie la inaltimea Amaliei Rodriguez, care a cantat in anii ’70 pe aceeasi scena a Teatrului Dramatic, la Cerbul de Aur.

Cand repetitiile erau in toi, am aflat ca valizele nu ajunsesera de la aeroport. Peste trei ore trebuia sa inceapa spectacolul, iar MISIA nu avea haine de scena! La ora 20:30, cortina s-a ridicat si muzica fado a inceput sa sune ca la ea acasa, in Portugalia, desi era "in vizita" la Brasov. MISIA a cantat cu ochii-nchisi, iar capul era putin lasat pe spate, cu prestanta unui dansator de flamenco. "Nu voi uita niciodata acest spectacol!", a spus razand MISIA in franceza. "Hainele sunt din Brasov", a venit explicatia intr-o romana impecabila. De cate ori primea aplauze, artista ii multumea publicului tot in romaneste.

MULTO OBLIGADA! Nimeni nu s-ar fi asteptat ca intr-un concert de muzica fado sa fie prezent si bolero-ul. Dar MISIA a dezlegat misterul: "Am copilarit la Barcelona, iar mama era dansatoare de flamenco. Am crescut cu aceasta muzica si vreau sa cant pentru mama mea". Si-a facut-o cu mare daruire! Multo obligada, MISIA! (Multumim, in portugheza).

Dupa Brasov, regina vine la Bucuresti pentru a sustine in aceasta seara, incepand cu ora 20:00, la Sala Palatului, un alt concert. Regina va cuceri inca un oras!

A CANTAT IN AROMANA
Nicu Alifantis (foto stanga) a sustinut si el un concert vineri pentru "Seratele Brasovului". A cantat cat l-au tinut corzile vocale, iar publicul l-a primit cum se cuvine: cu ropote de aplauze. Desi este artist de-o viata, Nicu Alifantis nu si-a putut stapani emotiile. Cu vocea tremuranda i-a informat pe spectatori ca pe aceeasi scena a Teatrului Dramatic "Sica Alexandrescu", a debutat, in 1997, impreuna cu trupa sa, ZAN: Razvan Mirica - chitare acustice si electrice, Sorin Voinea - clape, Relu Bitulescu - tobe si Virgil Popescu - chitara bass. Daca tot l-au napadit amintirile, Alifantis a cantat piesa "Romanta", care l-a introdus in lumea muzicii, in 1973: "In inconstienta mea, voi interpreta «Romanta», in aceeasi tonalitate ca acum 20 si ceva de ani". Experienta si-a spus cuvantul si i-a iesit piesa! Apoi i-a incantat pe spectatori cantand versuri ale lui Serghei Esenin. Cand atmosfera se incinsese mai ceva ca asfaltul vara, Alifantis a anuntat publicul ca saptamana viitoare isi va lansa un nou album ("Sah-mat"). Maestrul si-a vazut apoi de concert, oferind si surprize. A interpretat in aromana un cantec de leagan, iar la sfarsitul spectacolului si-a scos, din spatele scenei, palaria si si-a pus-o pe cap. Parca nu mai era Nicu Alifantis! Doar vocea ramasese aceeasi.
×
Subiecte în articol: antimonden misia