x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden “Reuşita” Mamaiei 2008: promovare zero

“Reuşita” Mamaiei 2008: promovare zero

de Dana Andronie    |    Dana Cobuz    |    17 Iun 2008   •   00:00
 “Reuşita” Mamaiei 2008: promovare zero

După o lună şi jumătate de umblat prin ţară după ve­de­te pentru Mamaia 2008, Consiliul Judeţean Cons­tan­ţa (CJC) s-a trezit să organizeze o conferinţă de presă, din dorinţa de a ară­ta cît de transparenţi sînt organizatorii festivalului.

După o lună şi jumătate de umblat prin ţară după ve­de­te pentru Mamaia 2008, Consiliul Judeţean Cons­tan­ţa (CJC) s-a trezit să organizeze o conferinţă de presă, din dorinţa de a ară­ta cît de transparenţi sînt organizatorii festivalului.

 
Joi, începînd cu ora 10:30, zi­a­riş­tii din Capitală sînt invitaţi la Crowne Plaza pentru a afla totul despre cele două campanii – “Mamaia caută o vedetă” şi “Folclorul la mare... căutare” şi de­spre desfăşurarea Festivalului Ma­ma­ia 2008 (care va avea loc între 18 şi 24 august), direct de la organizatori şi de la juriul preselecţiilor. Deşi tar­divă, intenţia de a face totul transparent chiar în mijlocul campaniei de prese­lec­ţie (care continuă pînă la 26 iulie) este interesantă.

 
PE MUTEŞTE. Organizatorii au ales, anul acesta, să meargă “la sur­să” pentru a invita concurenţii la preselecţie. Dar au uitat să-i anun­ţe prin mass-media. Cum să omiţi aşa ceva, mai ales după ce ai avut exemple comerciale gen “Megastar” sau mai vechile “Alege A.S.I.A.”, “Pop stars” ori “Star Factory”?! Alegeţi dum­nea­voastră: este rea-voinţă sau prostie?!

S-a ajuns astfel la situaţii ab­sur­de, în care juriul trebuia să aleagă cinci cîştigători din patru concurenţi. S-a întîmplat la Craiova, la 6 iunie, cînd Aurora Băran, Oana Nicuţă, Ma­ria Andrei şi Roxana Ungureanu au fost singurele prezente în faţa ju­riu­lui reunit în Sala Filarmonicii Ol­tenia. Fetele îşi doresc neapărat să ajungă la Mamaia. Oana Nicuţă este “pe felie”: ia lecţii de canto cu Crina Mar­dare, a făcut backing vo­cals pentru Anca Florescu (fostă La­guna) şi se poate lăuda cu o carieră de partici­pantă la festivaluri.

Maria Andrei a alergat după ca­ra­vană şi a prins-o la olteni. Pierduse oca­zia de a-şi arăta talentul în faţa ju­­raţilor Mădălin Voicu, Luminiţa An­ghel şi Viorel Gavrilă, cînd aceştia au dat note în Capitală. Caravana tre­­cuse pe muteşte prin Bucureşti, deşi aici ar fi trebuit să bată toba cel mai tare.

 
“SFATURI”. Membrii juriului nu au avut încotro şi le-au admis pe toate cele patru concurente. Dar nu au pierdut ocazia de a le face “mici ob­servaţii” total nemuzicale. Conform săptămînalului craiovean Lupa, Mădălin Voicu i-ar fi spus concurentei Roxana Ungureanu: “Conduita impune să nu porţi inele pe două degete de la o mînă”. Acelaşi Mădălin i-a recomandat bu­cu­reş­tencei Maria Andrei să se opereze la cap, nu la nas, atunci cînd tînăra şi-a motivat absenţa de la concertul din Piaţa Mihai Viteazul prin pro­gra­marea la operaţia de deviaţie de sept. Voicu era deranjat de faptul că Maria nu cunoaşte regulamentul. Conform acestuia, preselecţia se desfăşoară în două etape. În prima fa­ză, juriul alege cîte cinci concurenţi din fiecare oraş. Aceştia urcă pe sce­nă, în faţa publicului local, şi cîntă live piesa cu care au trecut pre­se­lec­ţia. Finaliştii sînt notaţi de juriu, de pu­blicul spectator şi de telespectatorii postului TV Neptun. Punctajul se obţine din media celor trei vo­turi. În cursa pentru Mamaia rămîn cîte doi concurenţi din cele 12 oraşe mari prin care a trecut caravana.

 
INTERES. Fără a fi răutăcioşi, ca­ra­vana “Mamaia caută o vedetă” ara­tă ca o caricatură. Nu este posibil ca la o preselecţie pentru un festi­val cu o asemenea tradiţie să se pre­zinte patru-şase-opt concurenţi. Ju­riul s-a plîns, prin Luminiţa Anghel, de lipsa de interes a tine­rilor şi de “devalorizarea” Festi­va­lu­lui Mamaia. Mai degrabă vina o poartă organi­zatorii, care nu şi-au “trîmbiţat” cum se cuvine de­pla­sările în ţară, lăsînd loc suspiciunilor. Ne este greu să cre­dem că CJC (în frunte cu Cristian Zga­ber­cea, preşedintele Comisiei de Or­­ganizare) nu a ştiut cum să-şi pro­mo­veze evenimentul, cu atît mai mult, cu cît are mulţi ani de experi­en­ţă în spate. Ne în­trebăm dacă nu cumva toată această strategie ser­veş­te unicului scop de a se alege cine tre­buie, de­par­te de ochii presei centrale. Transparenţă, domnilor or­ga­ni­zatori, nu înseamnă să organizezi o conferinţă de presă cînd zarurile au fost deja aruncate!

Dudulanele

“Trebuie să aveţi o estetică şi un bun-gust. Voi, cele care sînteţi mai du­du­lane, ar trebui să vă îm­bră­caţi altfel, să existe o armonizare corectă. Degeaba ai vo­­ce superbă dacă nu com­ple­tezi cuo vestimentaţie corectă”
Mădălin Voicu,citat de presa din Piteşti

 

Cunoscătoare

“Să te îmbraci potrivit şi corect înseamnă să-ţi acoperi kilogramele în plus. Nu porţi pantaloni strîmţi, tricouri mulate dacă eşti mai grăsuţă. Trebuie să alegi hainele care să te avantajeze”
Luminiţa Anghel, citată de presa din Piteşti

×
Subiecte în articol: antimonden