x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Romancele care au cucerit Italia

Romancele care au cucerit Italia

08 Iul 2004   •   00:00

Dupa Revolutie, nume mai mult sau mai putin sonore din show-biz si-au luat zborul spre Italia. Unora li s-a implinit visul de a ajunge actrite, fotomodele sau interprete de succes.

SIMONA ECOVOIU

Olga Balan a plecat in Italia in 1995, unde si-a construit cu ambitie si seriozitate o cariera solida, supervizata de Ivo de Canidiziis, cel mai respectat manager-producator din Peninsula. Olga a jucat in trei filme artistice ("Volesse il cielo", "Rosa funzeca", "Il tramite") si in piesa "Uno scopo rosa intimo". A castigat bani frumosi, mai ales din reclame tv. Anul trecut a cantat in popularul program difuzat de Rai Due "I fatti vostri", partenerii sai fiind Gigi Sabani, Stefania Orlando si Paolo Saluzzi. In 2002, romancuta a sustinut spectacolul-concert "Inima de tiganca", ale carui incasari au fost donate Comitetului de lupta impotriva cancerului.

"CARACATITA". Ramona Badescu, cea mai frumoasa dintre toate vedetele noastre, care si-a luat cetatenie italiana, a plecat din tara cu un mare atu. Fusese desemnata, in 1993, Miss Romania. Olteanca a stiut sa profite de frumusete si in afaceri, si in viata particulara. S-a casatorit cu un baron mai varstnic, Alessandro Giuseppe Fornaro di Furnari, de care avea sa se desparta dupa cativa ani. Ramona s-a mutat din palatul lui si traieste alaturi de un alt italian (tot bogat, fireste!), Ricardo. Ramona a jucat in celebrul serial italian, care i-a tinut si pe romani in fata televizorului, "La Piovra" ("Caracatita"), in care a interpretat rolul Mariei Cariddi. A mai figurat si pe afisul altor productii, ca, de pilda, "Incantesimo" si "Alex l’ariete"(cu celebrul Alberto Tomba), dar si in patru piese de teatru, ultima fiind "Barbati pe marginea unei crize de nervi".

SANI PREA MARI. Laura Stone a trecut granita cu un contract de dansatoare la un cazino din Venetia. Se intampla in 1989. Si-a facut cateva fotografii in costum de baie si le-a distribuit mai multor agentii de fotomodele. Drumul pana la podium a fost relativ scurt, caci avea un look interesant. Totusi, a ratat cateva contracte, culmea!, din cauza bustului prea mare. A prezentat colectiile caselor de moda Escada, Armani, Versace si Ferre, iar in 2000 a devenit imaginea firmei de ochelari Byblos. Dupa ce a absolvit Cursurile Scolii de Actorie "Franco Zeffirelli" din Roma si Academia de Teatru si Film "Federico Fellini" din Torino, si-a incercat norocul si in cinematografie. "Anare, anare" si "T’amo e T’amero" sunt lungmetrajele in care italienii i-au admirat talentul. Anul acesta s-a lansat si in muzica, inregistrand la Mangalia videoclipul piesei "Volevo Dirti", alaturi de Eduardo Costa, pe care il stiti din "Baywatch". Cei doi vor juca impreuna in serialul italian "Viata lui Don Bosco", in care Laura a primit rolul Maicii Starete.

IN TOP. Paula Mitrache a inlocuit Bucurestiul cu Bari in 1995, urmandu-si sotul italian. Nu prea stim cum si-a omorat vremea p-acolo, caci pana la noi n-a ajuns nici o stire de senzatie. Totul pana in aceasta primavara, cand a devenit rasfatata topurilor italiene cu piesa "Dragostea din tei". A fost mare-tam, caci drepturile de autor ii apartin, de fapt, solistului Dan Balan din trupa O-zone. N-a durat mult si a fost invitata sa cante la prestigiosul Festival San Remo. Ea a participat si la un festival din Iordania cu o piesa de Carlo Goldoni, in care detine rolul principal.

RATARI IN SERIE

Despre Marinela Nitu ar fi cel mai putin de spus in privinta carierei muzicale, indiferent ca a incercat in Romania ori in Italia. A facut greseala sa se casatoreasca imediat cum a ajuns in Italia, astfel ca sotul gelos a tinut-o mai mult pe acasa, langa soacra. Era normal ca ea sa-si ia zborul, numai ca nu prea a stiut in ce directie. Revenita in Romania, Marinela a trait o idila ciudata, printre gratii, cu "regele huilei", Miron Cozma. Care i-a dedicat zeci de poezii. Intr-un final, a parasit-o, pe motiv ca nu e prea isteata. Marinela s-a reintors in Italia, unde doar ea stie ce face. Mai avem o stire de ultima ora: nu mai e bruneta, e blonda!
×
Subiecte în articol: antimonden