x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden SCANDAL medical. Un model de 28 de ani a murit în urma unei injecţii destinate umplerii ridurilor

SCANDAL medical. Un model de 28 de ani a murit în urma unei injecţii destinate umplerii ridurilor

15 Ian 2016   •   10:45
SCANDAL medical. Un model de 28 de ani a murit în urma unei injecţii destinate umplerii ridurilor
Sursa foto: pyotr021/Getty Images/iStockphoto

Un model brazilian în vârstă de 28 de ani a murit în urma unui atac de cord, după o injecţie destinată umplerii ridurilor, efectuată de un medic care nu a avut specializare, a anunţat joi organizatorul concursului de frumuseţe, citat de AFP.

Raquel dos Santos, finalistă a concursului "Musa de Brasil "("Muza Braziliei"), a murit în noaptea de luni spre marţi la Niteroi, o comună din apropiere de Rio, potrivit site-ului concursului de frumuseţe (www.musadobrasil.com.br) la care participa tânăra.

Medicul care a realizat procedura cosmetică, Wagner Moraes, a declarat pentru cotidianul O Globo că victima era "o bombă cu ceas", deoarece lua anabolizante pentru cai şi fuma foarte mult. "A minţit, negând că foloseşte medicamente pentru animale. Era o bombă cu ceas şi eu nu ştiam. În plus, potrivit mamei ei, fuma trei pachete de ţigări pe zi, de 10 ani. Autopsia va dovedi că sunt nevinovat ", a dat asigurări el.

Potrivit rezultatelor preliminare, autopsia nu a evidenţiat o legătură cu consumul de tutun sau cu ingerarea acestui tip de medicament, a indicat site-ul G1. Data depunerii raportului final al autopsiei nu a fost dezvăluită încă.

"În doi ani, am realizat această intervenţie la aproximativ 2.000 de femei şi nu am avut niciodată vreo problemă", s-a apărat medicul.

Ordinul medicilor din Rio a indicat că medicul Moreaes "nu deţinea o diplomă care să îi ateste specializarea", deşi potrivit presei locale, această condiţie nu este obligatorie pentru a practica acest tip de procedură.

În Brazilia, unde cultul corpului frizează uneori obsesia, persoanele care doresc reducerea ridurilor faciale recurg în general la acidul hialuronic, o moleculă prezentă în corp, care acţionează asemenea unui burete şi este în general tolerată bine de către organism. 

×