x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Scoala Vedetelor" da din nou examen

"Scoala Vedetelor" da din nou examen

09 Ian 2005   •   00:00

MONDEN
Fabrica de staruri "Scoala Vedetelor" revine la Televiziunea Romana dupa 10 ani de la prima emisiune. 23 de elevi sunt in cautarea celebritatii. E o scoala la care se invata si sambata. Studiul nu e obligatoriu pentru elevi. Dar tinerii care vor sa invete si sa ajunga vedete isi sacrifica timpul liber. Este Scoala Vedetelor.
DANA CIOBANU

INVENTIVITATE. La repetitii, maturile sunt niste obiecte de recuzita potrivite
Intr-un studio din Televiziunea Romana, sambata pe la pranz, era galagie mare. Profu’ (Marius Teicu) pare sa nu-i mai tina in frau pe cei 23 de elevi. De fapt, ii incurajeaza sa fie cat mai agitati. Cand dl Teicu se asaza la pian, elevii se aduna in jurul lui si incep sa faca vocalize dupa cum le dicteaza sunetul clapelor. La un semn, 23 de perechi de picioare incep sa topaie, in timp ce posesorii lor continua sa cante nestingheriti. E pentru rezistenta si pentru suflu, aflu mai tarziu. "Trebuie sa poata canta in orice conditii, chiar si cand au un dans foarte dinamic. Sunt copii buni si ambitiosi, vor reusi", spune profu’.

CELEBRITATE. Dupa 10 ani de la prima emisiune, Scoala Vedetelor, deschisa de Titus Muntean, revine. Cu voci proaspete si chipuri noi, intr-o reteta de succes. "Fiecare din cei care au trecut prin Scoala Vedetelor, din 1995 pana in 1999, este un nume astazi. Fie ca e meritul elevilor, fie ca e meritul grupului, au ajuns vedete", ne-a pus in tema Titus Muntean, realizatorul emisiunii. Nimic mai adevarat. Calin Goia (Voltaj), trupa Class, Nadine, Malina Olinescu, Adrian Despot (Vita de Vie), Calin Geambasu, Alice Bursuc sunt doar cateva nume de absolventi celebri. Ei vor fi invitati la "orele deschise" ale noilor elevi, alaturi de care vor revedea imagini din vremea in care isi "toceau coatele" pe bancile Scolii Vedetelor.

Repetitiile pentru emisiunea care va debuta la sfarsitul acestei luni au inceput in decembrie. Au insemnat, zilnic, cel putin cinci ore de muzica, sub ochii lui Marius Teicu, si coregrafie cu Lusia Smetanina. Nu sunt acceptate intarzierile si absentele. Titus Muntean, directorul scolii, e intransigent, desi i s-a mai intamplat si lui sa se lase pacalit: "Problema asta am avut-o cu Nadine, la vechea scoala. Numai ca pe ea nu am putut-o da afara pentru ca avea un stil foarte frumos, dragalas, de a-ti explica de ce intarzia. Nu stiu cum se face ca de fiecare data o iertam. Pe de alta parte, Calin Goia a fost unul dintre cei mai seriosi elevi din vechea scoala".

Click pentru a mari imaginea
DUR. Profu’ Marius Teicu nu-si lasa elevii sa se odihneasca

DINAMISM. Clasa care va promova in acest sezon a avut, initial, 25 de elevi. Doi dintre ei au fost "exmatriculati" chiar in ziua in care i-am vizitat la TVR. Nu se potriveau cu atitudinea dinamica, exploziva, pe care o presupune aceasta "scoala", mi-a explicat realizatorul emisiunii. Ca tot veni vorba de dinamism, prezentatoarea emisiunii nu putea fi decat Gianina Corondan, una dintre cele mai nonconformiste si energice vedete de televiziune din Romania. Si ea a fost prezenta la repetitii, pentru a se acomoda cu figurile concurentilor: "Imi plac mult copiii astia, pentru ca sunt plini de viata, si-mi place de ei ca au inceput sa lege prietenii, sa fie un grup". Nu mi-a fost greu sa "verific" afirmatia Gianinei. La terminarea orelor, cei 23 au plecat impreuna, la un suc, asa cum fac dupa fiecare repetitie!

.

.

PROGRAM
In acest sezon, sunt prevazute 15 editii ale "Scolii Vedetelor". Dupa primele 13 emisiuni, in care vor exista eliminari dictate de notele juriului, se constituie grupul final. In ultimele doua editii se fac show-uri si se tine examenul de absolvire. Realizatorul Titus Muntean promite ca absolventii vor incheia contracte cu case de discuri. Elevii vor avea parte de un tratament special inca de dupa a patra editie, cand le vor fi compuse piese dupa personalitatea fiecaruia. Emisiunea va fi difuzata saptamanal, vinerea seara, de la ora 21:00.
Click pentru a mari imaginea Click pentru a mari imaginea
TALENT. Mihai Mos (centru) a concurat la Cerbul de Aur
DUEL. Tinerii se bat doar in note muzicale

RETETA
"Fiecare din cei care au trecut prin Scoala Vedetelor, din 1995 pana in 1999, este un nume astazi. Fie ca e meritul elevilor, fie ca e meritul grupului, au ajuns vedete. Noi ii vom sprijini"
Titus Muntean, realizator TV

PRIETENIE
"Imi plac mult copiii astia, pentru ca sunt plini de viata, si-mi place de ei ca au inceput sa lege prietenii, sa fie un grup. Pe o parte i-am mai intalnit, in diverse imprejurari"
Gianina Corondan prezentator TV

PROFU’
"Trebuie sa poata canta in orice conditii, chiar si cand au un dans foarte dinamic. Sunt copii buni si ambitiosi, vor reusi. Depinde totusi si cum evolueaza, de la emisiune la emisiune"
Marius Teicu compozitor
×