x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Se iubeste mult - Cornel Ilie scrie SF

Se iubeste mult - Cornel Ilie scrie SF

de Anca Stanescu    |    30 Ian 2007   •   00:00
Se iubeste mult  -  Cornel Ilie scrie SF

Are numai cuvinte de lauda despre el. Liderul trupei Vank, Cornel Ilie, e capabil de multe. Cand era pionier, si-a fortat parintii sa-i cumpere o chitara. Ce s-ar fi intamplat daca nu i-ar fi iesit santajul?

Jurnalul National: Mai canti?
Cornel Ilie: Da, mai mult pe la evenimente private, pentru ca nu au prea avut loc concerte publice. Oricum, noi incercam sa ne producem doar prin forte proprii albumele, de la A la Z, de la sonorizare la efectele speciale din videoclipuri.

Cum arata viitorul... apropiat pentru trupa Vank?
Vom scoate un nou album in aprilie. De Valentine’s Day avem concert pe patinoarul din Titan.

Cum iti incarci bateriile?
Sunt o persoana pozitiva si ma "inspira" mult zilele cu soare. Ma simt excelent si cand le fac celor din jur bucurii si surprize.

Ce parere ai despre conditia artistului in Romania, comparativ cu alte tari?
Nici nu poate exista o comparatie propriu-zisa. Comparatia exista la nivelul societatii; in Romania e un fel de shortcut (scurtatura - n.r.) la ce se intampla in strainatate. Suntem mici si ne dam mari, ne place sa ne jucam de-a distinctiile, de-a discurile de aur, ca in clasele primare, cand se dadeau premiu si coronita.

Crezi ca lucrurile se vor schimba in bine pentru artistii romani acum, ca suntem 100% parte din Europa?
Cu siguranta. Ar trebui sa se puna pret pe partea de creatie, iar acum cei care canta nu o fac cu placere, se tin mai mult de scandaluri, injurii etc. Asta nu cred ca are legatura de fapt cu integrarea tarii in UE, ci cu mentalitatea specifica.

Traiesc din muzica

La ce te mai pricepi, in afara de muzica?
La tenis si la scris. Imi place sa citesc, dar si sa scriu proza de science-fiction. Cine stie, poate chiar voi publica odata ceva. Tenisul ma tine in viata.

Cantatul este pentru tine o meserie sau o vocatie?
Este o meserie prin faptul ca imi castig existenta de pe urma lui, dar e si vocatie. Nu cred ca poti face asta oricum, ai nevoie de mult talent si daruire. E adevarat ca nu mai simt sarbatorile si nu mai am bucurie ca vine week-end-ul, dar am avantajul ca ma trezesc cand vreau si ca nu depind de un program rigid.

Incearca sa definesti meseria ta!
Cantatul e ceva ce poate face toata lumea, chiar si sub dus; de la un anumit nivel insa, depinde foarte mult cum faci asta. Mie imi da sens existentei.

Cum te descrii?
Am numai cuvinte bune despre mine, sunt ambitios si pozitiv, optimist.
INCEPUTURI
"Eram prin clasa a doua, iar la noi in casa se ascultau mult ABBA, Beatles si Boney M. Aveam un climat care ma inspira mult. Ai mei voiau sa ma trimita in tabara, dar i-am santajat putin, le-am spus ca nu merg daca nu imi iau chitara. Nu stiu de ce voiau asa mult sa scape de mine, ca mi-au luat-o foarte repede si de aici a pornit totul"
  • Cornel Ilie, lider trupa Vank
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden