x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Stirile zilei

Stirile zilei

08 Apr 2005   •   00:00


  • 9 aprilie 2005
  • Concert amanat - Banica a tinut doliu pentru Papa

    Stefan Banica Jr si-a anulat concertul care trebuia sa aiba loc ieri-seara, la Filarmonica din Arad, in semn de doliu pentru Suveranul Pontif. Prin urmare, a hotarat ca toti cei care au cumparat bilete pentru acest spectacol sa-si primeasca banii inapoi. Dupa cum se stie, Banica se afla in turneu muzical prin tara, asa ca, in afara de succesul pe care l-a avut in fata publicului, solistul n-a dus lipsa nici de peripetii. In timpul concertului de la Cluj, lui Banica i s-a rupt o coarda de la chitara, fapt care l-a determinat sa arunce instrumentul pe scena. (R.I.A.)

    Revolutionar - Se reia "Steaua fara nume"

    Dupa 17 ani de absenta, Radiodifuziunea Romana va relua "Steaua fara nume". Maine, incepand cu ora 18:00, la sala de concerte "Mihail Jora" va avea loc prima editie postrevolutionara a concursului "Steaua fara nume", care a lansat nume de rezonanta pentru muzica romaneasca: Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Mihai Constantinescu, Olimpia Panciu, Mirabela Dauer etc. Cei 10 concurenti, alesi in urma unei preselectii, vor interpreta live doua piese, acompaniati de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor. Spectacolul va fi prezentat de Titus Andrei.

    In 12 limbi - O-Zone a luat premiu "postmortem" pentru hitul "Dragostea din tei"

    Desi au cateva luni bune de cand nu mai formeaza un trio, Dan Balan, Arsenie Toderas si Radu Sarbu, intr-un cuvant O-Zone, au fost desemnati castigatori la categoria "Cel mai bun single national si international" din cadrul Echo Music Awards 2005, de la Berlin. "Dragostea din tei" a concurat cu doua hituri internationale ("F**k it" - Eamon si "Yeah" - Usher feat. Lil’ John & Ludacris) si doua germane. Piesa "ozonilor" a fost "number one" in 27 de tari europene si a stationat 12 saptamani in Eurochart Hot 100 Singles, top realizat de celebra revista muzicala Billboard. Aceeasi "Dragostea din tei" s-a vandut in peste opt milioane de unitati, beneficiind de 40 de adaptari in 12 limbi. (Dana Ciobanu)

    Eurovision 2005 - Masuri exceptionale de securitate

    Patru ministere ucrainene si companii private de paza vor asigura buna desfasurare a concursului Eurovision. In saptamana in care se desfasoara evenimentul, toate cele 13 hoteluri rezervate oficialilor si traseele pe care vor circula delegatiile vor fi monitorizate 24 de ore din 24. Conform regulilor impuse de European Broadcasting Union, garzile de securitate vor fi imbracate in civil. Palatul Sporturilor, locul unde se va desfasura concursul, va fi pazit de 350 de persoane, dar si de caini-politisti, care au misiunea de a detecta droguri sau explozibili. (Dana Ciobanu)

    Show-ul continua - Radu din O-Zone, producatorul unui solist basarabean

    Radu Sarbu (O-Zone) iese la suprafata cu noutati din domeniul care l-a consacrat in Romania si apoi in toata lumea. Basarabeanul de succes este producatorul unui proiect muzical in care l-a implicat pe Mahay, protejatul sau de la Chisinau. "Mahay are 25 de ani, este un vechi prieten, foarte talentat la muzica, care a fost DJ la Radio Chisinau. Era stirist", spune Radu. Mahay lucreaza, impreuna cu Sarbu, la realizarea unui album, "in stilul anilor ’80, dar mult stilizat". Deocamdata, s-a filmat videoclipul primului single, "Dulce", la Chisinau. (Roxana I. Ancuta)

    Marea adunare - Artileria grea a muzicii romanesti demonstreaza in Piata

    Iris, Holograf, Proconsul, VH2, Nicola, Directia 5, Activ, precum si multe alte trupe cu nume sonore vor iesi astazi in strada. Sa cante, evident. Iubitorii de muzica buna sunt asteptati, incepand cu ora 18:30, in Piata Revolutiei. Cantaretii au fost alesi "pe spranceana" de Europa FM, organizatorul evenimentului. "Important este ca pe scena va aparea «artileria grea» a muzicii romanesti. E o incantare pentru noi sa ne intalnim cu alti colegi la treaba", ne-a declarat Bodo. Cei dintai vor fi cei din urma si cei din urma vor fi cei dintai. Mai precis, Iris, care este cap de afis, va canta la final. (Catalina Iancu)
    ×
    Subiecte în articol: antimonden