x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Trupa Freakquency a câştigat trofeul “România Dansează”

Trupa Freakquency a câştigat trofeul “România Dansează”

20 Mai 2013   •   15:53
Trupa Freakquency a câştigat trofeul “România Dansează”

După şase ediţii de preselecţii, în care cei mai buni dansatori din România s-au întrecut în numere de dans spectaculoase şi trei semifinale încărcate de emoţie şi pasiune pentru dans, aseară “România Dansează” şi-a desemnat câştigătorul. Finala a adus în faţa juriului şi a telespectatorilor 12 numere senzaţionale de dans, iar publicul a decis: trupa Freakquency merită trofeul şi marele premiu de 50.000 de euro. Mihai Bendeac a avut o premoniţie: imediat după ce şi-au terminat numărul, fiind şi ultima reprezentaţie din concurs, actorul a exclamat: “Cred că aţi câştigat <>!” În momentul anunţării votului, Bendeac şi CRBL au fugit către scenă pentru a-i îmbrăţişa!

Sunt profesionişti în ale dansului, chiar dacă unul e absolvent de "Finanţe - Bănci", unul e designer şi altul psiholog. "Freakquency" este una dintre cele mai vechi trupe de breakdance din România, extrem de bine pregătită, care a participat de-a lungul timpului la foarte multe concursuri de gen.

 Dacă etapa preselecţiilor nu le-a dat mari bătăi de cap băieţilor, pentru semifinalele “România Dansează” s-au pregătit foarte mult. Au uimit juriul şi publicul cu un număr excepţional, o fuziune între dans contemporan şi street, executat în întuneric, pentru un efect maxim. Pe Monica au cucerit-o pe loc: “Nu cred că are sens să mai spun cât de performanţi sunteţi din punct de vedere tehnic…” a fost de părere jurata “România Dansează”.

Pentru marea finală, băieţii de la “Freakquency” au pregătit un număr inspirat dintr-un joc cu roboţi. Cu foarte multe efecte speciale, elemente de luptă transpuse într-o coregrafie originală şi un robot autentic, care să întregească tabloul, trupa “Freakquency” a electrizat nu doar juriul, ci şi pe telespectatori.

×