x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Trupa Ho-ra a pierdut procesul si a devenit #ora

Trupa Ho-ra a pierdut procesul si a devenit #ora

01 Dec 2004   •   00:00

MONDEN
VERDICT - Fetele au umblat doi ani prin tribunal De aproape doi ani, trupa etno Ho-ra se chinuie, in instanta, sa-si pastreze numele de scena. Fara succes, insa. Mai nou, cele trei componente canta sub titulatura #ora. Pe scurt, aceeasi Marie, cu alta palarie…
SIMONA ECOVOIU

HEI RUP! Elena, Sabina si Delia au iesit definitiv din hora
Cine credea ca Radu Fornea, liderul trupei K1, dar si managerul formatiei Ho-ra, isi va gasi nasu’ si la propriu si la figurat? Radu a lucrat o vreme impreuna cu nasul sau, Gabi Stancu.

CERERE RESPINSA. Ceva s-a intamplat intre ei fiindca, la un moment dat, au hotarat sa se desprinda din afacerea pe care o conduceau. A urmat un razboi ce a durat doi ani. Motivul? Amandoi visau la obtinerea brand-ului Ho-ra. Gabi Stancu s-a grabit sa inregistreze, la OSIM, acest nume. In paralel, si Radu Fornea a depus o cerere la institutia cu pricina, fara a banui, insa, ca nasu’ sau are aceeasi intentie, basca a fost mai iute de picior. Pentru cei care nu au habar despre cum stau lucrurile, va spunem ca OSIM acorda brand-ul aceluia care isi depune primul cererea. Cum era si normal, Radu Fornea a fost instiintat ca cererea sa a fost respinsa, marca fiindu-i acordata primului venit, Gabi Stancu.

REBOTEZATE. Revoltat de aceasta decizie, Radu a intentat proces OSIM-ului, ca o ultima speranta. In zadar! A un proces lung, cu recursuri. In cele din urma, impresarul trupei a fost nevoit sa se predea: "Nu doream exclusivitate asupra acestui nume, ci pur si simplu dreptul de a-l folosi. E absurd, tot ce s-a intamplat! Am descoperit ca din anul 1920 exista in jur de 50 de formatii cu aceasta titulatura", ne-a declarat acesta. Elena, Sabina si Delia, cele trei componente ale trupei, au fost rebotezate. De azi inainte, ele se numesc #ora, aceasta varianta fiind aleasa pentru a nu mai exista nici o legatura fonetica sau de scriere cu numele trecut. O data cu aceasta schimbare, fetele s-au hotarat sa adopte si un nou look, ceva mai agresiv. Mai mult, ele vor reveni in forta cu un alt album etno. Sabina a completat ghinionista formatie, dar nu avem de-a face cu o debutanta. Precis v-o amintiti din trupa Extra, care s-a bucurat, in urma cu patru ani, de un succes nebun cu melodia "Ingerasul".

FRUSTRARE

"Traiesc cu speranta ca cei care ne-au iubit in formula Ho-ra vor reusi sa treaca peste aceasta schimbare si ca ne vor aprecia in continuare eforturile. Finalitatea acestui proces o privesc cu un amestec de frustrare si speranta. Munca mea si a colegelor mele a fost furata de oameni carora nu le inteleg intentiile" - Elena solista trupei #ora
×
Subiecte în articol: antimonden