x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Trupa Queen denunţă utilizarea piesei sale 'We Are the Champions' de către Donald Trump

Trupa Queen denunţă utilizarea piesei sale 'We Are the Champions' de către Donald Trump

20 Iul 2016   •   11:05
Trupa Queen denunţă utilizarea piesei sale 'We Are the Champions' de către Donald Trump

Legendara trupă britanică Queen a denunţat marţi utilizarea unuia dintre cele mai cunoscute cântece ale sale, 'We Are the Champions', de către politicianul american Donald Trump în momentul când a urcat pe scena Convenţiei Republicane, relatează AFP.

"O utilizare neautorizată la Convenţia republicană împotriva voinţei noastre", denunţă un mesaj lapidar al trupei de rock britanice pe contul său de Twitter.

Trump a folosit cântecul lui Queen în pofida rezervelor exprimate de trupă. În iunie, chitaristul Brian May subliniase deja că nu va autoriza pe nimeni, nici chiar pe Trump, să utilizeze acest cântec în scopuri politice.

Imediat după intonarea acestei piese la Convenţia republicană, reţelele de socializare au fost inundate de comentarii sarcastice privind alegerea de către Partidul Republican, care apără valorile conservatoare ale familiei şi se opune trup şi suflet căsătoriilor gay şi în general cererilor homosexualilor, a acestui cântec compus de un muzician gay care a murit de complicaţii legate de SIDA.

Queen nu este singura trupă care a denunţat utilizarea neautorizată a pieselor lor de către Donald Trump în campania sa electorală. Adele, Rolling Stones, R.E.M şi Neil Young i-au cerut politicianului populist, care a devenit marţi candidatul oficial al republicanilor la Casa Albă, să înceteze să le mai folosească piesele.

Sursa: AGERPRES

Donald Trump

×