x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Turneu - Ciocarlia, prin Europa

Turneu - Ciocarlia, prin Europa

de Dorian Cobuz    |    Dana Cobuz    |    16 Ian 2006   •   00:00
Turneu - Ciocarlia, prin Europa

Nominalizatii romani la Premiile World Music BBC, cei 12 membri ai Fanfarei Ciocarlia din Zece Prajini, isi reiau asaltul asupra Europei, imediat dupa anuntarea rezultatelor prestigioasei competitii.

Sfarsitul iernii aduce un nou turneu pentru Fanfara Ciocarlia. Aceasta va sustine mai mult de 30 de concerte, in lunile februarie si martie, in Germania, Belgia, Olanda, Luxemburg, Spania, Finlanda, Suedia, Elvetia, Austria, Croatia si Rusia.

Inceput de an in forta, dupa ce, pentru Ciocarlia, 2005 a insemnat sute de concerte in toata Europa, Asia si chiar America. Desi in opt ani fanfara nu a sustinut nici un concert in tara de origine, Ciocarlia este un nume de referinta in muzica etnica internationala. De altfel, ultimul ei album, "Gili Garabdi", a ocupat locul al 5-lea in World Music Charts Europe 2005.

MUZICA ETNICA. La inceputul lunii februarie, cei 12 tigani care si-au purtat alamurile in toata lumea vor afla si daca se numara printre castigatorii World Music BBC3 Radio Awards, cel mai important concurs de muzica etnica si regionala. Succesul la public, dar si de vanzari ii indreptateste sa fie optimisti in privinta castigarii premiului categoriei "Europa", la care sunt nominalizati, dar si a premiului publicului. Ii puteti ajuta votandu-i aici.

×
Subiecte în articol: antimonden