x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Dispută pe Twitter. Elon Musk îl atacă DUR pe Anthony Fauci

Dispută pe Twitter. Elon Musk îl atacă DUR pe Anthony Fauci

de Anastasia Paul    |    12 Dec 2022   •   12:47
Dispută pe Twitter. Elon Musk îl atacă DUR pe Anthony Fauci
Sursa foto: Hepta

Fondatorul Tesla l-a atacat puternic pe consilierul medical al Casei Albe, Anthony Fauci, cu privire la măsurile luate în timpul pandemiei de COVID-19, scrie AFP.

"Mă numesc Acuzator/Fauci", a scris Elon Musk pe Twitter, referindu-se la campania de punere sub acuzare a medicului pentru presupuse delicte legate de implicarea sa în regulile sanitare impuse în timpul pandemiei de COVID-19. 

Acesta a mai distribuit o caricatură care îl arată pe Anthony Fauci spunându-i președintelui Joe Biden "Încă un lockdown, regele meu..", ca o critică la izolarea în casă a populației. 

Mesajul a primit peste 800.000 de aprecieri în doar 11 ore însă a stârnit și controverse. 

Senatoarea democrată Amy Klobuchar a lăudat modul în care Fauci "a condus cu calm ţara noastră prin criză" şi l-a criticat pe Elon Musk. "Aţi putea să-l lăsaţi pe acest om în pace, în dorința voastră de a capta atenţia".

Specialistul în vaccinuri Peter Hotez i-a cerut lui Elon Musk să șteargă postarea. "200.000 de americani şi-au pierdut inutil viaţa din cauza acestui tip de retorică neștiințific şi de dezinformare", a scris acesta. 

Congresmenii republicani vor să-l tragă la răspundere pe dr. Fauci, după preluarea conducerii Camerei Reprezentanților, în luna ianuarie 2023, ca urmare a problemelor provocate de vaccinurile anti-COVID-19, obligativitatea purtării măştii, etc.

Anthony Fauci a fost consilier al fostului președinte republican Donald Trump și apoi al democratului Joe Biden dar a creat nemulțumiri deși nu a vrut să se implice în politică. Dar în timpul administrației Trump, l-a corectat pe șeful de la Casa Albă de mai multe ori. 

Imunologul are 81 de ani și va demisiona din funcția de consilier prezidențial pentru pandemia de COVID-19 până la sfârșitul anului. De asemenea, nu va mai fi nici director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase (NIAID).
 

×
Subiecte în articol: elon musk Anthony Fauci