x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ziaristii chiar stiu sa cante. Pe bune

Ziaristii chiar stiu sa cante. Pe bune

03 Apr 2005   •   00:00

De Ziua Pacalelilor, ziaristii au luat cu asalt Baza Militara, pentru a participa la Cupa Presei la Cantat. S-a cantat pe bune, mai ceva ca la Festivalul de la Mamaia.



  • de ROXSPINA ANDRONESCU, ziarist pentru o zi

  • REUSITA CU HARA. Cristina Soloc, vedeta de pe "Doua roti" de la TVR 2, si-a pus ochelarii de soare pe nas si a cantat cu ochii inchisi pana la capat
    Cum acest concurs s-a nascut in ideea ca, macar o data pe an, ziaristii sa cante, iar artistii sa scrie, Roxana Andronescu, solista din Spin, a preluat penita si i-a "zugravit" pe jurnalistii-cantareti. Inainte de a va prezenta integral materialul "ziaristei spinoase", il felicitam pe "profesorul" Flavius Buzila, care i-a ajutat pe Andrei Tomescu, de la National FM, si pe Cristina Soloc, de la TVR 2, sa cante ca niste profesionisti.

    REMIZA. "De foarte mult timp mi-am dorit sa fac parte dintr-un juriu. Dar sa fac parte dintr-un juriu la un concurs muzical si sa jurizez «presangii» - acei indivizi care ne urmaresc pe noi «artistosii» la fiecare colt - in acelasi timp este deja un vis implinit. Inarmata cu o geanta plina de antinevralgice, cu mult calm, dar si pornita sa fac ravagii printre cantaretii-jurnalisti, am acceptat invitatia si m-am prezentat la Cupa Presei la Cantat, eveniment organizat de Florin Ghioca (Cotidianul), in clubul bucurestean Baza Militara. Alaturi de Dan Teodorescu, Mircea Vintila, Mihai Traistariu, Nadin Trohin (ex-Millenium) si Catalin Tuta Popescu (colegul meu din Spin) - juriul - am receptionat timp de vreo cinci ore sunete si emisii vocale de o factura care, culmea, se apropia foarte tare de cea muzicala. As merge chiar mai departe si as spune ca, desi condimentata cu cateva momente mai mult decat haioase, in care publicul intona la unison dulcele refren "Lasa-ne, lasa-ne", aceasta incercare muzicala a presei ar da, cum spune cartierul, rusine multor domnisoare dotate si domni frumosi ai muzicii usoare romanesti. Trebuie sa va spun ca mi-as fi sacrificat cu cea mai mare placere urechile cu niste diletanti, care nu numai ca nu au legatura cu muzica, dar nici pe propriii colegi nu sunt in stare sa-i pacaleasca sa-i asculte pentru trei minute, doar din placerea de a iesi victorioasa din acest permanent meci: presa - artisti. Fara sa fiu partinitoare, pentru ca presa a fost pana acum favorabila Spin-ului, nu am decat sa declar remiza: 1 punct pentru ceea ce ati scris voi despre mine - 1 punct pentru ceea ce scriu eu despre voi. Si-atunci am sa mai spun bravo Bogdan Pavlica, Andrei Tomescu, Cora Popeanga, Cristina Soloc, Trupa 12, Guerilla, The Gardians si exceptional Romeo Lupu. A! Inca ceva: am simtit dinspre acea scena ceva ce rar poti gasi la trupetii si solistii nostri: adevarul scenic, credinta in ceea ce faci si placerea de a canta. Recunosc! Mi-a placut! Felicitari!"

    PREMIANTII
    La editia a treia a Cupei Presei la Cantat, concurentii s-au "batut" pentru aparate electronice de ultima generatie, televizoare, combine etc. Dar iata clasamentul:

    Sectiunea solo feminin
  • 1. Adriana Todoran (Business Magazin)
  • 2. Florentina Ciobanu (Prima TV)
  • 3. Cristina Soloc (TVR 2)

    Sectiunea solo masculin
  • 1. Romeo Lupu (Antena 1)
  • 2. Andrei Tomescu (National FM)
  • 3. Cezar Paul Badescu (Dilema)

    Sectiunea trupe
  • 1. The Gardians ("Gardianul")
  • 2. The Natichi ("7 Plus")
  • 3. Daniel Buzdugan si Mihai Morar (Radio 21)

    MARELE TROFEU: Guerilla (Radio Guerilla)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden