x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Te înșală? Iată 18 indicatori clari ai trădării într-o relație

Te înșală? Iată 18 indicatori clari ai trădării într-o relație

de Andreea Tiron    |    13 Apr 2024   •   13:00
Te înșală? Iată 18 indicatori clari ai trădării într-o relație
Sursa foto: Hepta

Cu toții merităm să fim tratați cu respect în relațiile noastre, în special în relațiile noastre romantice. A fi necinstit cu partenerul tău este o modalitate sigură de a-l face să se simtă neîncrezător, neapreciat și nerespectat.

Dacă ești îngrijorat că partenerul tău nu este sincer, iată 18 indicatori clari ai trădării într-o relație.

  1. Schimbări bruște în comunicare

Comunicarea este incredibil de importantă în toate relațiile, iar ambele părți trebuie să se simtă înțelese și respectate. Dacă partenerul tău și-a redus brusc timpul petrecut vorbind cu tine, acesta poate fi un semn că ascunde ceva.

  1. Absențe inexplicabile sau modificări de program

Partenerii care au aventuri vor petrece adesea perioade lungi de timp departe de casă, fără explicații. Scuzele lor pot părea adesea ciudate și suspecte, cum ar fi călătoriile bruște de afaceri sau noi hobby-uri.

  1. Schimbări în obiceiurile financiare

Se pare că partenerul tău are dintr-o dată o mulțime de cheltuieli neobișnuite? Dacă da, este posibil să ascundă ceva. Este important ca partenerii să fie pe aceeași lungime de undă atunci când vine vorba de finanțele lor, așa că deseori este necinstit și lipsit de respect să faci investiții financiare mari fără acordul celuilalt.

  1. Comportament excesiv de defensiv

Atunci când oferiți feedback unui partener necinstit sau puneți întrebări clarificatoare despre acțiunile sale, este foarte probabil ca acesta să devină defensiv sau agresiv. De exemplu, ei te pot acuza că ești gelos sau neîncrezător, atacându-te pentru întrebările tale.

  1. Evitarea anumitor subiecte sau oameni

Partenerul tău se simte brusc inconfortabil când sunt aduse în discuție anumite persoane sau subiecte? Dacă da, acesta ar putea fi un semn că există ceva despre acea persoană sau subiect pe care nu ți-l spune.

  1. Preocuparea crescută pentru aspectul fizic

Oamenii care devin brusc mai preocupați de aspectul lor fizic, cum ar fi garderoba sau numărul de kilograme, o fac adesea pentru că au un nou interes romantic în viața lor. Dacă partenerul tău pare dintr-o dată mai interesat să-și îmbunătățească aspectul, poate vrei să ai o conversație cu el despre motivul pentru care se întâmplă acest lucru.

  1. Secretul parolei și protecția dispozitivelor electronice

Este sănătos să păstrezi un anumit grad de intimitate în relații. Cu toate acestea, dacă partenerul tău este devine brusc foarte atent cu privire la parolele și dispozitivele sale, acest lucru ar putea indica faptul că îți ascunde ceva.

  1. Incoerențe în povești sau detalii

Oamenii care sunt necinstiți au adesea dificultăți pentru a ține evidența tuturor minciunilor lor. Din acest motiv, este posibil să observați inconsecvențe ciudate în poveștile pe care vi le spun. Acest lucru poate fi îngrijorător în special dacă au de obicei o memorie bună atunci când vine vorba de a-și aminti povești și evenimente.

  1. Lipsa contactului vizual

Lipsa contactului vizual nu este întotdeauna un semn de necinste. Cu toate acestea, dacă  partenerul tău de obicei nu are nicio problemă în a menține contactul vizual, acesta poate fi un semn că există ceva despre un anumit subiect despre care nu este sincer. Potrivit Business Insider, a privi intens pe cineva fără să clipească poate fi, de asemenea, un semn de trădare.

  1. Copleșirea cu afecțiune sau daruri

Tuturor ne place să primim cadouri de la iubiti sau prietenele noastre. Cu toate acestea, atunci când partenerul tău te copleșește brusc cu afecțiune sau îți oferă multe cadouri neașteptate fără niciun motiv aparent, aceasta poate fi o modalitate prin care să-și atenueze vinovăția pentru trădare.

  1. Nu mai vrea să aveți activități comune

Hobby-urile și activitățile comune sunt grozave pentru cupluri pentru a petrece timp de calitate împreună și a se conecta. Când un partener pare să-și piardă brusc interesul pentru aceste activități sau prioritizează alte evenimente sociale, acesta poate fi un semn de necinste sau infidelitate.

  1. Gelozie sau acuzații

Oamenii care înșală își vor proiecta uneori necinstea asupra partenerului lor, acuzându-i că mint sau că este infidel. Dacă partenerul tău pare să-ți pună sub semnul întrebării loialitatea sau sinceritatea fără un motiv clar, este posibil să fie necinstit cu tine.

  1. Interes brusc pentru noi hobby-uri (care nu te includ și pe tine)

Este sănătos pentru toată lumea să urmărească noi hobby-uri sau interese. Cu toate acestea, atunci când cineva dintr-o relație devine brusc obsedat de un nou interes, dar nu arată nicio dorință ca partenerul său participe, poate fi un semn că ascunde ceva și folosește hobby-ul ca scuză.

  1. Confidențialitate excesivă în jurul anumitor aspecte ale vieții

Este sănătos pentru parteneri să-și păstreze propria intimitate și independență în anumite aspecte ale vieții. Cu toate acestea, dacă par să fie excesiv de secretoși în legătură cu anumite persoane, hobby-uri sau lucruri, acesta poate indica faptul că sunt îngrijorați că veți descoperi ceva ce ascund.

  1. Declarații absolute

Partenerii necinstiți vor folosi adesea absolute în expresii precum „Voi face întotdeauna” sau „Nu aș face niciodată” în încercarea de a compensa în exces comportamentele lor mincinoase. Deși nu toți cei care folosesc aceste expresii sunt necinstiți, poate doriți să vă gândiți dacă mai multe dintre comportamentele lor ar putea indica trădare.

  1. Schimbări în limbaj sau modul de vorbire

Oamenii care mint vor deveni adesea mai nervoși atunci când spun ceva neadevărat. Ca atare, este posibil să observați că încep să se bâlbâie, să facă frecvent pauze, să accelereze sau să încetinească discursul atunci când vorbesc despre anumite subiecte.

  1. Semne fizice de disconfort

Nervozitatea unei persoane necinstite atunci când spune minciuni se poate manifesta și prin semne fizice de disconfort. De exemplu, ar putea începe să clipească rapid, să respire mai repede sau mai greu sau să-și atingă fața mai des.

  1. Schimbarea cercul de prieteni sau a activităților

Nu este nimic în neregulă ca o persoană într-o relație să întâlnească oameni noi și să-și facă prieteni noi. Cu toate acestea, dacă partenerul tău și-a modificat brusc cercul sau activitățile sociale fără a te ajuta să-i înțelegi raționamentul, acesta poate fi un semn de necinste.

×
Subiecte în articol: relaţii tradare minciuna