x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 5 greșeli uzuale care duc la despărțire

5 greșeli uzuale care duc la despărțire

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2024   •   21:15
5 greșeli uzuale care duc la despărțire
Sursa foto: Hepta

Este normal să facem greșeli, însă unele pot fi mai grave decât altele și pot duce la destrămarea relațiilor.

Iată  5 greșeli care pot duce la despărțire:

1. Înșelat

Cea mai comună dar și cea mai gravă greșeală este să-ți înșeli partenerul. Atracțiile sunt peste tot și este foarte greu să rezistăm dar trebuie să ne gândim la implicații înainte de a face pasul decisiv. Partenerul înșelat nu va putea uita și nici ierta cu adevărat. O actiune impulsivă poate distruge o relatie construită în timp și care a necesitat multă muncă. . 

2. Lipsa de comunicare

Demulte ori, persoanele aflate intr-o relatie nu comunica suficient sau eficient. Nu spun toate lucrurile care le deranjeaza de teama de a nu răni, insa acest lucru face mai mult rau. In cele din urma, toate lucrurile nespuse se vor aduna si vor iesi la suprafata intr-o forma conflictuală. Daca vrei sa eviti acest lucru, cel mai bine este sa vorbesti cu partenerul tau deschis si sa vă spuneți lucrurile care vă deranjează. 

3. Ignoarare

Una dintre cele mai comune greseli intr-o relatie este atunci cand partenerii nu stiu sa se asculte reciproc.Atunci cand nu acorzi suficienta atentie partenerului, nu ai cum sa ii intelegi nevoile si nu stii sa actionezi in consecinta. Acesta se va simti neglijat si, la un moment dat, iti va reprosa anumite lucruri. Este foarte important sa il asculti, sa fii atent la ceea ce spune si sa identifici care ii sunt nevoile. 

4. Lipsa încrederii

Lipsa increderii dintre parteneri poate incheia cel mai usor o relatie. Chiar daca nu avem motive, devenim gelosi si incepem sa reprosam partenerului lucruri pe care nici macar nu le face. Devenim obsesivi si paranoici. Un astfel de comportament nu numai ca il oboseste pe celălalt, dar il face sa se indeparteze. Analizeaza-ti comportamentul si vezi daca ai motive sa actionezi astfel sau daca totul este numai in imaginatia ta.

5. Flirtul

Un flirt nevinovat cu colegul de serviciu sau cu tipul din cafenea poate incheia o relatie. Nimanui nu-i place cand partenerul sau flirteaza cu alte persoane si mai ales cand acesta o face in mod constant. Trebuie sa fii atent daca partenerul tau a transformat asta intr-un obicei. Daca tu esti cel care adopți un astfel de comportament, ar fi bine sa te opresti si sa-ti reevaluezi sentimentele, potrivit ziarulring.ro.

×
Subiecte în articol: relaţii despartire greşeli