x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 6 semne că ești pregătit pentru o relație de dragoste

6 semne că ești pregătit pentru o relație de dragoste

de Anastasia Paul    |    01 Mar 2024   •   09:30
6 semne că ești pregătit pentru o relație de dragoste
Sursa foto: Hepta

Să fii îndrăgostit este o mare problemă. Este foarte important să fii pregătit pentru acest capitol al vieții tale înainte să intri într-o relație sau ai putea ajunge să regreți.

Iată 6 semne că ești pregătit pentru o relație de dragoste:

1) Ești mulțumit pe cont propriu
Unul dintre cele mai importante semne că următorul capitol de viață va fi despre găsirea sufletului pereche este că ești mulțumit să fii singur. Da, ai auzit corect, a fi fericit singur este esențial pentru a-ți găsi sufletul pereche.

S-ar putea să sune puțin contraintuitiv dar dacă ești nefericit și disperat să-ți găsești dragostea, riști să te mulțumești cu mai puțin decât meriți.

Îți dorești atât de mult o relație, încât vei fi tentat de prima persoană care își arată interesul pentru tine. Și s-ar putea să nu fie ceea ce îți dorești. Ai putea crede că este mai bine să ai pe cineva decât pe nimeni.

Dar nu este adevărat.

A fi mulțumit pe cont propriu înseamnă că ești fericit să fii singur. În orice caz, îți iubești viața și va trebui să fie cineva destul de special pentru ca tu să renunți la libertatea, bucuria și independența de care te bucuri.

2) Știi cine ești și ce vrei
Socrate spunea: „A te cunoaște pe tine însuți este începutul înțelepciunii”. Dar atingerea acesteia nu este atât de ușoară pe cât pare.

Problema este că este aproape imposibil să te cunoști cu adevărat pentru că te schimbi și evoluezi în mod constant.

Cu toate acestea, este adevărat că, odată cu vârsta și experiența, începi să înțelegi mai bine cine ești și ce vrei. Este esențial să ai această conștientizare înainte de a începe o relație.

Dacă nu te înțelegi ca individ, este foarte greu să știi de ce ai nevoie ca parte a unui cuplu. Aceasta este o rețetă pentru rănire, inimă frântă și o relație sortită eșecului.

Pe de altă parte: dacă te-ai vindecat de rănile trecute și știi ce vrei în dragoste, există șanse mari să fii gata să cunoști pe cineva special.

3) Dragostea de sine face parte din viața ta de zi cu zi
„Fericirea este o muncă din interior”, așa cum a spus scriitorul american William Arthur Ward. 

Dragostea de sine înseamnă că „te accepți pe deplin, te tratezi cu bunătate și respect și îți hrănești creșterea și bunăstarea.” Arată diferit pentru toată lumea, dar poate include lucruri precum:

-Să fii amabil cu tine însuți și să arăți compasiune de sine atunci când ai nevoie
-Învață să spui nu lucrurilor care nu-ți folosesc

-Practicarea tehnicilor de auto-calmare în momente de suferință emoțională
-Stabilirea și menținerea limitelor pentru a te proteja
-Exerciții fizice, jurnal și meditați, etc

4) Vezi dragoste oriunde mergi
Oamenii care sunt cu adevărat fericiți în viață cred că următorul capitol de viață este despre găsirea sufletului pereche

Simți că dragostea este peste tot oriunde te uiți, vezi cupluri vechi drăguțe în parc, proaspăt căsătoriți făcând fotografii cu ziua lor specială și cupluri tinere împart cafeaua și un sărut pe stradă.

Cunoscută sub numele de iluzia de frecvență, atunci când devii mai acordat cu ceva, începi să-l observi mai mult decât înainte.

Dacă observi iubire peste tot, este un semn subtil că ești mai blocat în mod subconștient de iubire și următorul tău capitol este despre sufletul tău pereche.

5) Prioritățile tale s-au schimbat
Gândește-te la sinele tău mai tânăr și la prioritățile pe care le aveai atunci. Cum s-au schimbat de-a lungul timpului?

Pe măsură ce îmbătrânești, prioritățile tale se schimbă și unul dintre semnele revelatoare că următorul tău capitol va fi despre găsirea sufletului tău pereche este atunci când începi să observi că se schimbă spre prioritizarea unei relații.

Poate că, în anii mai tineri, te-ai concentrat mai mult pe călătorii sau distracții. Sau ai fost cel mai dur muncitor din echipa ta, care nu s-a oprit pentru a ajunge în vârful scării corporative. Poate, pur și simplu, ai prioritizat prietenii tăi.

Toate sunt priorități demne, dar dacă observi că unele dintre acele lucruri nu mai par atât de importante și acum ești concentrat pe alte lucruri precum conexiunea umană, dragostea și familia, este un semn că prioritățile tale se schimbă.

6) Te simți pregătit și deschis către iubire
Probabil cel mai important semn din toate este că te simți pregătit pentru găsirea sufletului pereche.

A te simți pregătit pentru dragoste înseamnă că ești dispus să acorzi atenție cuiva și să-l tratezi cu respect, bunătate și dragoste, chiar și atunci când este greu.

Relațiile de succes au nevoie de lucruri precum compromis, sacrificiu și considerație pentru a supraviețui. Și muncă grea. Dacă nu ești pregătit și deschis pentru iubire, aceste lucruri se vor simți pur și simplu ca un efort prea mare.

În cartea sa „Cele șapte principii pentru ca o căsătorie să funcționeze”, John Gottman, renumit psiholog și expert în relații, împărtășește concluziile cercetării sale care sugerează că perechile care se pricep la rezolvarea conflictelor și la compromisuri tind să fie mai mulțumite în relațiile lor.

Și acesta este scopul, nu? Pentru a-ți găsi sufletul pereche și a trăi o viață fericită împreună, notează ideapod.com.

×
Subiecte în articol: suflet pereche dragoste relaţii