x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul A facut-o din nou!

A facut-o din nou!

09 Iun 2005   •   00:00

Ziaristul austriac Gerhard Plattner a devenit celebru pe plan mondial dupa ce a reusit doborarea mai multor recorduri mondiale in ceea ce priveste viteza si consumul de combustibil.



  • de CATALIN FAINISI

  • "RECIDIVIST". Recordul de anul trecut i s-a parut "slabut" lui Plattner, care a reusit marea performanta
    Acesta a reusit, anul trecut, sa stabileasca cel mai bun consum din Romania, 3,5 litri/100 km, la volanul unei Skoda Fabia 1,4 TDI. A tinut sa revina in tara noastra si sa demonstreze ca se poate si mai bine. Si a reusit.

    INEGALABIL. De data aceasta, si-a batut recordul personal, precum si pe cel mondial. A traversat Romania pe diagonala, 847 de kilometri, de la Constanta la Oradea, in aproape 13 ore, cu un consum de motorina de numai 2,6 litri. Toata aceasta afacere a costat doar 660.000 de lei, viteza medie de deplasare fiind de aproximativ 65 de kilometri pe ora, in conditiile in care doar 200 de kilometri din distanta a fost reprezentata de autostrada. "In experienta mea de peste 30 de ani nu am mai atins acest consum minim de combustibil cu o masina de serie! Sunt de-a dreptul uimit de ce a reusit Skoda Fabia 1,4 litri. Sunt sigur ca presa europeana va vrea mai multe detalii despre acest test", a spus austriacul, care intentioneaza sa revina in Romania pentru noi provocari.

    ×
    Subiecte în articol: auto