x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul AUTO/Info - 16 septembrie 2004

AUTO/Info - 16 septembrie 2004

16 Sep 2004   •   00:00
NEMTII NU MAI VOR MASINI GERMANE. O tendinta fara precedent se observa pe piata de automobile din Germania. Cel mai important producator de autoturisme din Europa, poporul german, s-a saturat de masinile produse in propria tara, orientandu-se spre masinile din Japonia si Coreea, cele mai importante fiind Toyota, Hyundai si Daewoo. Cele mai slabe performante dintre masinile germane au fost inregistrate de Audi, Mercedes si Volkswagen, o evolutie mai buna pe piata avand doar BMW si Porsche. De asemenea, conform unor sondaje ale presei germane, nemtii ar fi interesati chiar de achizitionarea Daciei Logan, pe care o considera o masina excelenta din punct de vedere al raportului calitate-pret.

MASERATI SPYDER DE COLECTIE. In ajunul comemorarii celor 90 de ani de activitate, Maserati a decis sa prezinte modelul Spyder intr-o editie exclusiva si limitata. Aniversarea sta sub semnul unei noi culori, "Blue Anniversary". Nuante de gri au fost adaugate partii frontale a masinii, creand atat un contrast atragator, cat si o mai buna luminozitate. Noua schema de culori scoate in evidenta toata vigoarea unei astfel de masini; la acestea se adauga si parbrizul sportiv si manerele usilor. Aniversarea a 90 de ani de Maserati va avea loc in perioada 17-19 septembrie. Traseul va uni Milano si Roma, cu o oprire la fabrica din Modena. Va fi prezentata gama actuala, precum si modelele clasice, evenimentul fiind organizat de Clubul Maserati din Italia.

PANDA ARE ACUM VERSIUNE 4X4. Fiat a innoit gama modelului Panda, care este acum disponibila si in varianta 4x4. Noul model este propulsat de un motor pe benzina de 1,2 litri, la care se v-a adauga in curand unitatea 1,3 turbo-diesel Multijet. Vor exista doua versiuni Panda 4x4 si Panda 4x4 Climbing, doua specificatii de interior si 11 culori pentru caroserie. La interior, Panda 4x4 prezinta trasaturi distincte si sofisticate ce beneficiaza de materiale speciale in doua tonuri: gri/rosu si gri/galben. Capacitatea portbagajului, ce a reprezentat dintotdeauna un punct slab al modelului, ajunge acum pana la 855 litri datorita rabatarii banchetei. Panda 4x4 1,2 realizeaza o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 20 secunde si atinge o viteza maxima de 145 km/h. De asemenea, Panda 4x4 ofera standard ABS cu EBD cu functie de antiderapare in timpul accelerarii (MSR).

×
Subiecte în articol: auto panda panda 4x4