x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie De ce a primit judecătoarea Bogdan bani de la o parte din Dosarul ICA, în timp ce judeca Dosarul ICA?

De ce a primit judecătoarea Bogdan bani de la o parte din Dosarul ICA, în timp ce judeca Dosarul ICA?

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2024   •   18:50
De ce a primit judecătoarea Bogdan bani de la o parte din Dosarul ICA, în timp ce judeca Dosarul ICA?

La zece ani de la sentința din Dosarul ICA și la șapte ani de la prima decizie a CSM de a o exclude din magistratură, fosta judecătoare Camelia Bogdan nu a oferit încă un răspuns la întrebarea crucială: de ce, în timp ce judeca Dosarul ICA, a primit bani de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosar?

„La 10 ani de la sentința din Dosarul ICA și la 7 ani de la prima decizie a CSM de a o exclude din magistratură, fosta judecătoare Camelia Bogdan nu a răspuns încă la o întrebare: De ce, în timp ce judeca dosarul ICA, a primit bani de la Ministerul Agriculturii, care era parte în Dosarul ICA?

În timp ce judeca Dosarul ICA, Camelia Bogdan a fost plătită de Ministerul Agriculturii, care era parte vătămată în dosar. În perioada 21 iulie 2014 - 2 august 2014, judecătoarea Bogdan a fost lector în cadrul unui program al Ministerului Agriculturii organizat în Poiana Brașov.

Pentru cele 6 zile în care a lucrat câte 4 ore pe zi pentru Ministerul Agriculturii, Camelia Bogdan a primit 400 Euro pe zi, respectiv 100 Euro/oră. Judecătoarea Bogdan a încasat 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii la o zi după ce rămăsese în pronunțare în Dosarul ICA. La două zile după ce a luat bani, Camelia Bogdan a dat o decizie definitivă în favoarea Ministerului Agriculturii în acest dosar.

În 2014, Curtea de Conturi a realizat un control la Ministerul Agriculturii. Curtea de Conturi a stabilit că banii primiţi de Camelia Bogdan de la Ministerul Agriculturii sunt nejustificați, iar selectarea ei ca lector a fost dubioasă.

Înainte de a-și mai da cu părerea despre justiția din România, Camelia Bogdan ar trebui să ne lămurească cum este posibil ca un judecător să fie plătit de o parte dintr-un dosar penal chiar în timp ce judecă acel dosar?” a explicat Mugur Ciuvică pe pagina de Facebook Grupul de Investigatii Politice.

×