x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul AUTO/Stirile zilei

AUTO/Stirile zilei

18 Noi 2004   •   00:00

18 NOIEMBRIE 2004

Lansare - Porsche Romania a deschis Weltauto

Porsche Romania, importatorul marcilor Audi, Porsche, Seat, Skoda si Volkswagen, a lansat oficiala pe piata romaneasca Weltauto, companie ce se ocupa de comercializarea autovehiculelor de ocazie. Marca inregistrata a Porsche Austria, Weltauto extinde plaja de oferte si servicii a grupului Porsche Romania. In Austria, aceasta marca este reprezentata de 37 de parteneri autorizati, iar de curand s-a extins si in Europa de Est - 22 de parteneri in Ungaria si doi ani in Slovacia. Pana in prezent, aceasta masina a vandut peste 150 de autovehicule in Romania, fara ca lansarea oficiala sa fi avut loc pe piata autohtona.

Vanzari - Record pentru Renault

Renault ramane cea mai bine vanduta marca de automobile de import din tara noastra, varfurile sale de lance fiind Clio si Megane. Lider incontestabil al pietei auto de import de 3 ani consecutiv, Clio a atins cifra de 17.000 de unitati comercializate de la lansarea in Romania, aproximativ unul din 3 vehicule vandute in clasa mica. La randul sau, Megane, numarul 1 in segmentul din care face parte, s-a mentinut in primele trei locuri ale clasamentului de import, ajungand la cifra de 18.000 de unitati vandute.

Design - Alfa GT, cea mai frumoasa masina

Ajuns la a 12-a editie, concursul "Cel mai frumos automobil din lume" si-a desemnat premiantii si in acest an. La concurs au participat 60 de modele lansate in 2004, care au fost expuse in centrul orasului italian Milano. Un juriu international format din critici de arta, arhitecti si artisti a desemnat Alfa Romeo GT castigatoare a titlului de cel mai frumos automobil la clasa "coupe si coupe cabriolet". Modelul italian, disponibil si in Romania, s-a impus in fata contracandidatelor sale cu 13 puncte, ca o recunoastere a colaborarii deosebite dintre designerul Bertone si Alfa Romeo.

Noutate - Rolls-Royce se innoieste

Celebrul constructor britanic Rolls-Royce, ce apartine grupului BMW, a anuntat lansarea unui nou model. Este vorba de un cabrio de patru locuri si doua usi, ce va debuta in 2007. Cunoscut sub numele de cod RR02, noul model va avea la baza aceleasi caracteristici ca si Phantom, trasaturile sale regasindu-se si la prototipul 100 EX, prezentat la Salonul de la Geneva din acest an. In comparatie cu acesta, RR02 va avea dimensiuni mai mici, puterea sa fiind data de motorul V12 de 6,75 litri, folosit si la Phantom.
×
Subiecte în articol: auto