x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul AUTO/Stirile zilei - 9 septembrie 2004

AUTO/Stirile zilei - 9 septembrie 2004

09 Sep 2004   •   00:00
MAZDA B2500, UN SUCCES. Mazda se poate lauda ca modelele sale au inceput sa fie de succes in Romania. Daca modelul Mazda6 se situeaza pe primul loc in preferintele clientilor firmei japoneze cu 40% din totalul vanzarilor pe acest an, locul al doilea este ocupat de un vehicul utilitar, B2500. In primele opt luni ale lui 2004 au fost comercializate 77 de unitati ale modelului realizat pe aceeasi platforma cu Ford Ranger, fapt care situeaza acest model pe locul doi in portofoliul vanzarilor Mazda in Romania, cu o cota de 21%. Cu patru variante de caroserie, doua motoare puternice si posibilitatea alegerii intre transmisii cu tractiune spate sau integrala, Mazda B2500 se dovedeste potrivit atat pentru uzul comercial, cat si pentru cel privat.

FORD SE INNOIESTE LA PARIS. Salonul Auto de la Paris, cea mai mare expozitie de gen din lume, este prilejul perfect pentru producatorii de masini de a-si prezenta ultimele modele. La fel se va intampla si cu Ford, care va lansa in premiera mondiala noua gama Focus. Pe langa mult asteptatul model, constructorul american va pune la dispozitie vizitatorilor si noul Fiesta ST, model dezvoltat de echipa Ford Team RS, precum si sora mai mica a acestuia, Fiesta S, ambele cu o vadita tenta sportiva. Alte noutati ale lui Ford pentru Salonul parizian sunt ultimele motoare diesel Duratorq de 1,6 litri (90 CP) si 2,5 litri (155 CP), ce vor echipa modelele Fiesta si Fusion, respectiv Mondeo. Nici "carausii" Transit n-au fost uitati, acestia primind, de asemenea, "inimi" diesel noi, de 2,4 litri, care dezvolta, in functie de echipare, 115, 125 sau 137 de cai putere.

NOUL PORSCHE BOXSTER E PE DRUM. Porsche va lansa noul Boxster la 24 noiembrie, ocazie cu care va fi dezvaluita si versiunea "S" a acestui model. Propulsorul de 2,7 litri in sase cilindri al noii masini va dezvolta 240 de cai putere, cu 12 mai mult decat precedenta versiune. Performanta modelului Boxster S, ce va fi lansat simultan, a fost, de asemenea, crescuta de la 260 CP la 280 CP, capacitatea cilindrica ramanand neschimbata, 3,2 litri. Modelul de baza atinge o viteza maxima de 256 km/h si consuma 9,6 litri de benzina/100 km. Viteza maxima a versiunii S este de 268 km/h, in timp ce consumul este de 10,4 litri. Pretul de baza este de 37.000 de euro pentru Boxster si 44.100 de euro pentru Boxster S.

×
Subiecte în articol: auto litri