x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Automobilism - CN de Raliuri este ilegal

Automobilism - CN de Raliuri este ilegal

23 Sep 2004   •   00:00

Lumea automobilismului romanesc trece in aceste zile printr-o perioada furtunoasa. Acest lucru se datoreaza faptului ca Federatia Romana de Automobilism si Karting (FRAK) a anuntat printr-un comunicat ca anuleaza licentele sportive ale unor concurenti si piloti legitimati la sapte cluburi sportive.

Astfel, acestora li se refuza participarea la competitiile organizate sub egida ACR, incepand cu data de 15 septembrie, decizia nefiind in concordanta cu spiritul sportiv, acestia fiind impiedicati sa-si apere pozitiile cucerite in campionatul de raliuri.

INITIATIVA. Cea mai mare parte a structurilor organizatorice si a cluburilor participante, au decis infiintarea Federatiei Romane de Automobilism. Acest lucru este posibil dat fiind faptul ca "FRAK din cadrul ACR nu s-a reorganizat potrivit prevederilor legale neavand astfel calitatea de federatie sportiva nationala si nici competenta de a organiza activitati si competitii sportive oficiale", se arata intr-un comunicat al ANS.

ACUZE

Conducerea noii Federatii Romane de Automobilism, al carui statut si act constitutiv a fost avizat de catre ANS, acuza ACR - FRAK ca nu respecta regulamentele si statutul Federatiei Internationale de Automobilism. Mai exact sunt contestate modalitatile prin care s-au desfasurat etapele nationale de raliuri, "politica dusa de ACR fiind cu totul alta decat cea de a asigura dezvoltarea corespunzatoare a automobilismului in Romania".

×
Subiecte în articol: auto