x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Barul realizat exclusiv din gheata

Barul realizat exclusiv din gheata

01 Mar 2008   •   00:00

Nordul Europei nu este prea ofertant turiştilor dacă e să fie luată în considerare vremea. Sezonul rece prelungit multe luni pe an, ploile dese, frigul, vântul nu sunt deloc atrăgătoare, dar nordicii ştiu cum să-şi motiveze turiştii.

Nordul Europei nu este prea ofertant turiştilor dacă e să fie luată în considerare vremea. Sezonul rece prelungit multe luni pe an, ploile dese, frigul, vântul nu sunt deloc atrăgătoare, dar nordicii ştiu cum să-şi motiveze turiştii. Pe lângă arhitectura spectaculoasă a marilor oraşe, numeroasele muzee şi evenimente care nu trebuie ratate, nordicii ştiu să tranforme dezavantajul climateric în spectacol. Şi ne referim acum punctual la suedezi, pentru care vremea rece a fost sursa unor idei ingenioase şi atractive pentru turiştii care vin să le vadă capitala.

 

Distractie altfel

Stockholm este un oraş fascinant, ridicat practic pe apă. Cele 14 insule ale sale, interconectate cu poduri şi canale, oferă turiştilor nenumărate locuri care merită vizitate. Dar când un turist caută un hotel, ar putea să aleagă fără ezitare Nordic Sea hotel. Şi asta nu numai pentru serviciile de ca­litate, camerele frumoase, panorama asupra oraşului şi poziţionarea centrală a hotelului, ci mai ales pentru o distracţie de neuitat în Absolut ­Icebar Stockholm. Mai exact, barul realizat integral din gheaţă, aflat în incita hotelului.

Acest loc de distracţie este primul din lume care funcţionează pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, ceea ce înseamnă că oricând puteţi savura o băutură alături de prieteni, într-un spaţiu a cărui temperatură interioară nu depăşeşte niciodată minus cinci grade Celsius, oricât de tare s-ar incinge petrecerea. Asta presupune un efort tehnologic conside­rabil, graţie căruia gheaţa de la in­terior este menţinută în cea mai bună stare.

 

 

Mobila si vesela din gheata

Tot interiorul barului este proiectat cu mobilier din gheaţă. Blocuri masive, spectaculos sculpate de profesionişti şi cu unelte de ultimă oră iau forma barului propriu-zis, a rafturilor pentru băuturi şi veselă, a fotoliilor şi măsuţelor. Pentru a oferi confort clienţilor, pe fotolii sunt puse blănuri, iar pentru o atmosferă absolut specială sunt folosite efectele de lumină.

 

 

Iluminatul colorat şi gheaţa sunt ingredientele unui interior fascinant, unde razele luminoase străpung blocurile de gheaţă, de fiecare dată în alte nuanţe. Într-o singură seară un client poate testa efectul cromoterapiei diferitelor nuanţe coloristice, deoarece blocurile de gheaţă sunt puse în lu­mini de culori diferite, la interval de câteva minute.

Dar nu numai mobile din gheaţă şi atmosfera colorată sunt deosebite, ci şi vesela, respectiv paharele şi farfuriile realizate şi ele din gheaţă. Formele rotunjite ale paharelor, fi­nisajul atent al veselei previn orice fel de accidente.

Este o experienţă unică să te afli într-un loc în care se spune că nimic nu e imposibil a fi realizat din gheaţă.

 

 

Haine speciale

Dar pentru a putea face parte din clientela Absolut Iceabar Stockholm, trebuie să fii precaut şi să-ţi rezervi din timp un loc. Asta pentru că barul are o capacitate totală de doar 30 de persoane.

În plus, pentru a face faţă cererilor, proprietarii barului au stabilit ca un client să petreacă 45 de minute în bar. Deci fiecare client vine pe rând, conform rezervării făcute, pentru a nu se depăşi numărul de persoane admise deodată în bar. Pentru fiecare client, barul pune la dispoziţie o îmbră­căminte specială, pentru a preveni hipotermia, având în vedere faptul că temperatura interioară este una ­constantă şi negativă. Astfel, într-un spaţiu numai din gheaţă, clienţii se vor trezi costumaţi toţi la fel în hanorace cu glugă, într-o nuanţă de gri-metalic.

 

Mai purå decât apa

Aşa spun proprietarii barului despre gheaţa din bar, că ar fi mai pură decât apa. Realizată artificial, cu apă pură din Râul Torne, ce curge în nordul Suediei, la 200 km depărtare nordică faţă de Cercul Polar (zonă considerată foarte curată), gheaţa are o transparenţă cu totul aparte şi este tratată pentru a fi foarte pură. Precizarea este marcată în incita barului cu litere sculpate în gheaţă, în special pentru clienţii îngrijoraţi că gheaţa ar putea conţine impurităţi, mai ales că este folosită şi pentru crearea veselei, respectiv a paharelor.

O experienţă de neuitat, într-un spaţiu desprins parcă din ţara gheţurilor, unde singurele surse de căldură par a fi nenumăratele sortimente de votcă şi voia bună a clienţilor.

 

 

 

Nu numai bar

Clienţii Nordic Sea Hotel vor putea experimenta nu numai cele 45 de minute în Alsolut Icebar Stockholm, ci şi alte eveminete legate de gheaţă. În cadrul hotelului se organizează evenimente unde sunt etalate sculpturi din gheaţă sau se pot oferi chiar cursuri distractive de sculptură în gheaţă. Cei care devin cu adevărat pasionaţi de apa pură în stare solidă pot contracta excursii sau rezervări la Icehotel of Jukkasjärvi, un hotel în întregime realizat din gheaţă, atât corpurile de clădire, cât şi obiectele din camere. Cine se gândeşte la o vizită în barul din gheaţă trebuie să ia foarte în serios rezervările, pentru că dacă întârzie zece minute şi nu anunţă angajaţii barului se poate trezi lipsit de această experienţă.

×
Subiecte în articol: gheaţă