x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

13 Iun 2007   •   00:00

Intr-un restaurant modest am avut parte de o seară minunată.Lume puţină, dar bună. Am comandat peşte cu legume şi sos Mousseline! Au apărut peştele cu legume şi sosul, servit in sosieră incălzită, pe un vas cu apă fierbinte! Suficient de onctuos, de acrişor, de cremos, sare şi piper indeajuns, culoare ivorie, fin, fin... inchid ochii...

Intr-un restaurant modest am avut parte de o seară minunată.

Lume puţină, dar bună. Am comandat peşte cu legume şi sos Mousseline! Au apărut peştele cu legume şi sosul, servit in sosieră incălzită, pe un vas cu apă fierbinte! Suficient de onctuos, de acrişor, de cremos, sare şi piper indeajuns, culoare ivorie, fin, fin... inchid ochii... Cănd ii intredeschid se opresc pe o fustă de muselină care se străduia să acopere nişte picioare superbe ce poposiseră, in timpul degustării mele, la masa de alături. Pănză fildeşie, ruşinoasă, incerca, in transparenţa ei, să acopere pulpele minunate, aşa cum făcuse din secolul al XVIII-lea, cănd a pătruns in Franţa, tocmai din Mossoul-ul Irakului, cu acelaşi aspect fin şi mătăsos ca sosul la care a trebuit, cu plăcere,să mă intorc.

×
Subiecte în articol: divertisment