x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

26 Mar 2008   •   00:00

Poveşti aiurea îţi spun mai toţi specialiştii în bucătărit dacă nu îţi arată ce şi cum. Nu mai vorbim de înşiratul ingredientelor. Încep cu 125 g, sau 75 g, sau 135 g.

Poveşti aiurea îţi spun mai toţi specialiştii în bucătărit dacă nu îţi arată ce şi cum. Nu mai vorbim de înşiratul ingredientelor. Încep cu 125 g, sau 75 g, sau 135 g. Dacă fiecare fată, dornică de a prepara o prăjiturică, ar avea în casă un cântar de bucătărie şi ar prepara doar pentru o persoană ar mai merge... Nu e mai bine să se dea măsurile cum se făcea odată, la lingură, la cană, la linguriţă? Dar tot atât de cumplită e situaţia şi din cauza faptului că lingurile nu mai sunt linguri, cănile nu mai au aceeaşi capacitate, linguriţele s-au transformat într-un fel de lopăţele. Ce să mai vorbim de farfurii!? Înainte, puteai spune cu precizie: la o farfurie adâncă, plină ochi cu fructe, se pune un kilogram de zahăr. Acum, aş! Farfuria adâncă e aproape ca una întinsă, iar cea întinsă e lăţită şi turtită ca un platou! Încercaţi frate şi modificaţi măcar reţetarul, aşa ca pentru o familie normală!

×
Subiecte în articol: divertisment