x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    02 Iul 2009   •   00:00

Zilele trecute am găsit în piaţă vinete româneşti, adică produse în serele ţăranilor noştri. E drept că erau mai mici, dar mai reale decât uriaşele vinete aduse de la turci şi vândute ca fiind "vinete româneşti". Mici dar gustoase şi mai puţin apoase.



Am făcut o salată de vinete adevărată! Mi-am propus să fac şi o altă salată. M-a învăţat o băileşteancă. La vinetele coapte şi tocate se adaugă ardei copţi, sau prăjiţi în tigaie, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi potrivite şi, după gust, usturoi pisat sau fideluţe de ceapă prăjite uşor. Minunată rece, de la frigider, ca unic fel dar şi lângă nişte cartofi prăjiţi, o pulpiţă de pui şi salată de roşii, doar cu ceapă şi ulei. Merge şi cu brânză şi pâine proaspătă!

×
Subiecte în articol: divertisment